Novi Sad

“Spremi 200.000 € ili ćemo ti sina poslati u komadima”: Detalji otmice tinejdžera u Novom Sadu

otmica-novi-sad
Foto: Privatna arhiva, printscreen Instagram/192

Optužnica protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) koji je sumnjiče da su u februaru ove godine, zajedno s jednim maloletnikom, oteli 18-godišnjeg mladića iz Novog Sada je, podignuta je i čeka se potvrda pred sudom.

Mladići su otmicu izveli sa dva automobila na kojima su stavili lažne tablice, piše Telegraf dodajući da su žrtvu sačekali nakon proslave rođendana, ubacili u gepek i odvezli u hangar jednog preduzeća. Tamo su ga, navodno, vezali za stolicu, piše Telegraf.

– Tada su mladića naterali da pozove oca i da mu saopšti da je otet i da spremi 200.000 evra. U jednom od razgovora su mu rekli da roditeljima saopšti da će ga ubiti i “istranžirati”, ako pozovu policiju. Da će ga ocu “poslati na rate i u komadima”- navodi se u optužnici.

Inače, roditelji su odmah pozvali policiju i obavestili o otmici. Prema navodima optužnice, osmnjičeni su uhapšeni kada su mladića pokušali da prevezu sa jedne lokacije na drugu. On se nalazio u gepeku.

Osumnjičeni se već sedam meseci nalaze u pritvoru. Očekuje se da će narednih dana Viši sud potvrditi optužnicu.

– Dobili smo poziv od otmičara u gluvo doba noći i tada je od nas tražena velika suma novca, zatim se veza prekinula. Nisu detaljisali, a suprug i ja smo kratko razmislili i pozvali policiju koja je na svu sreću uhapsila otmičare, i zahvalni smo im jer su nam vratili dete živo i zdravo – rekla je majka otetog tinejdžera.

Kako je navela, njen sin je te večeri bio na rođendanu.

– Bio je na rođendanu i koliko smo saznali kada je došao blizu kuće neko ga je zvao i tada se sve dogodilo. Nismo još videli sina, ali čuli smo da je dobro i jedva čekamo da ga vidimo i da saznamo sve detalje, jer još ne znamo šta se i kako tačno dogodilo – objasnila je tada majka.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece.

Trojici otmičara iz Novog Sada određen pritvor od 30 dana, jedan se tereti i za napad na policajce

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link