Novi Sad

Trojici otmičara iz Novog Sada određen pritvor od 30 dana, jedan se tereti i za napad na policajce

manijak-hapsenje
Foto: Ilustracija /Printscreen/Alo.rs

Viši sud u Novom Sadu odredio je M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) pritvor do 30 dana zbog sumnje na otmicu.

Pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti, navodi Viši sud.

Osumnjičenom G.B. određen je pritvor i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, a njemu se na teret stavlja i napad na više policajaca. Osumnjičenom S. B. Đ. se pored otmice na teret stavlja i krivično delo falsifikovanje isprave, javlja 021.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je prethodno istragu protiv trojice mladića zbog sumnje da su, sa maloletnikom, učestvovali u otmici mladića u Novom Sadu.

Istraga protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) vodiće se odvojeno od postupka protiv maloletnog (17).

Osim što se sva trojica terete za otmicu, G. B. se na teret stavlja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policajaca. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 10 godina.

Takođe, sumnja se da je S. B. Đ. falsifikovao isprave, što može rezultirati kaznom od tri meseca do tri godine zatvora.

Svi osumnjičeni su, uprkos pokušaju bega, uhapšena i prvobitno im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, u kom roku su i saslušani.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom 18-ogodišnjaku rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Viši sud u Novom Sadu odredio je juče do 30 dana pritvora 17-ogodišnjaku osumnjičenom da je sa još tri punoletne osobe oteo 18-ogodišnjeg mladića, od čijeg oca su tražili 200.000 evra.

Podsetimo, otmicu je prijavio otac otetog mladića iz Sremske Kamenice kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.

Posle intenzivne potrage na području grada, policija je kod Gradske deponije na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog mladića i uhapsila četvoricu osumnjičenih.

Ispovest oca momka otetog u Novom Sadu: „Sin zna jednog od otmičara, namamljen je pozivom“

Share via
Copy link