Magazin Putovanja

Spomenik neisklesanom ženskom telu u Splitu slavi sve dame pomirene s biologijom (FOTO)

spomenik split 1
Foto: Printscreen

Plato čuvene plaže Bačvice u Splitu krasi nesvakidašnji kip – dama bujne figure isklesana u kamenu nadgleda plažu sa rukama na glavi i kao da poručuje: Osećam se fantastično u svojoj koži!

Zbog tog kipa su prolaznici skretali s puta, silazili s trotoara, proučavali ga i pokušavali da odgonetnu o čemu je reč. Sve je zanimalo ko je ta devojka i čime je zaslužila biti ovekovečena na jednom od najlepših mesta u gradu pod Marjanom, piše Telegraf.

Odgovore na ova pitanja pružili su uskoro preko Fejsbuka iz Dalmacijavina. Kampanja za njihov najpopularniji napitak, pod sloganom „bolimepipi“ rezultirala je tim, kažu neki Splićani, „remek-delom“ u obliku ženskog tela. Senzualna poza s rukama u kosi mnogima se svidela.

A reč je o pravoj, živoj ženi, od krvi i mesa. Pa ko je ona i kako je završila na Bačvicama?

Reč je o Mirni Matić (36) iz Siska. Mirna je pobednica foto konkursa na kojem su stotine učesnica i učesnika pokazali kako se svako može dobro osećati u svojoj koži. Poslala je svoju fotografiju i pobedila.

spomenik split
Foto: Slobodna Dalmacija

– Ovo je bila ta godina kad sam s prijateljicama konačno otišla na more, u nagradnoj igri učestvovala sam sasvim slučajno! Bile smo na Braču, u Supetru, a fotografija koju sam poslala, po kojoj je napravljen kip, s plaže je Acapulco – rekla je Mirna.

Pobede je tek malo postala svesnija jednom kad je javila poorodici i prijateljima da baš njena figura krasi Bačvice.

– Zvala sam odmah redom, mamu, tatu, sestru, sestričnu i prijateljicu koje su bile sa mnom na moru, tek kad sam im javila, kad sam čula njih da vrište, onda sam i ja počela vrištati – smeje se Mirna:

Komentari sa svih strana

Budući da je jedina živa ženska osoba u Hrvatskoj koja je dobila svoj spomenik, Mirna je od njegovog „instaliranja“ do danas dobila, kaže, sigurno na stotine komentara. Od kolega iz pekare u kojoj je zaposlena, preko prijatelja iz srednje škole, svi je zovu, čestitaju joj.

– Nikome ništa nije jasno, šta baš moj spomenik radi na Bačvicama! A sve je nekako tako slučajno ispalo, poslala sam fotku i eto… – kaže ona.

Bilo je i negativnih komentara.

– Imam malo „viška“, daleko od toga. Ali nemam komplekse, ne želim se sramiti same sebe! – kaže vedra Mirna koja živi „sto na sat“, trenira, putuje s prijateljicama.

– Mislim da su se danas standardi jednostavno vratili na one koji su važili nekada. Pogledajte samo Merilin Monro – imala je stas i liniju, ali imala je i koji kilogram viška, guzu, grudi… Imam i ja, malo više viška, ali ja se ne stidim – zaključuje.

Uostalom, evo kako je spomenik opisan:

– U čast svim neutegnutima, koščatima, punijima, krakatima, zdepastima i prosečnima… Stotine učesnica i učesnika pokazali su kako se nosi opušteno i kako se svako može dobro osećati u svojoj koži – kažu iz uprave legendarne splitske firme.

„Uhvatite me za guzu!“

– Žao mi je jedino što se u svom prvom obraćanju javnosti nisam setila poručiti: „Uhvatite me za guzu!“. Naime, kako Splićani imaju svoga Grgura Ninskog za čiji se turisti prst hvataju, spomenik Juliji u Veroni hvataju za dojku da im se ispuni želja, ko zna, možda se to dogodi i sa mnom – šali se Mirna.

Izvor: Telegraf

Norvežani podižu spomenik moržici Freji, uspavanoj zbog bezbednosti znatiželjnih turista

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

168 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap