Magazin

Španska misica poslala emotivnu poruku lekaru VMA koji joj je spasio život

Mis španske pokrajine Marbelje, Olas Bilbao Gonzales (20), koja je 11. avgusta teško povređena u eksploziji automobila u beogradskom naselju Galenika, zahvalila se lekaru sa Vojno-medicinske akademije koji joj je spasao život emotivnom SMS porukom.

Naime, u uvodnom delu poruke misica je svog „čuvara sa VMA“ podsetila na vrlo težak period kroz koji je prolazila u toku lečenja, prenosi Blic.

Sećam se…

– Kao što znate, pre četiri meseca nije postojala nada da ću preživeti ili da ću sačuvati svoje noge.

Sećam se svih bolnih procedura u bolnici i svaki put sam sumnjala da ću podneti ono što me čeka.

Ali vi, gospodine, zaslužni ste za moje psihičko preživljavanje jer ste pokazali da ste odlični u svom poslu i da imate ogromno srce – piše u poruci upućenoj lekaru.

Bila mi je čast

U nastavku emotivnog pisma lepotica je doktoru poručila da joj je bila čast što je o njenom zdravlju brinuo tako „častan i dobar čovek.“

– Teško je rečima iskazati zahvalnost. Neću uzeti ovaj život zdravo za gotovo i uložiću sve napore da noge održim zdravim. Zauvek sam vaš dužnik. S ljubavlju i poštovanjem, vaš pacijent i „ćerka iz bolnice“ – Olac.

Kobna proslava rođendana

Podsećamo, za ovu devojku iz Marbelje, proslava 20. rođendana u avgustu prošle godine umalo se kobno završila kada je automobil njenog momka Strahinje Stojanovića odleteo u vazduh u zemunskom naselju Galenika.

Bomba podmetnuta ispod automobila bila je namenjena Stojanoviću, ali je on nekoliko trenutaka ranije izašao iz vozila i vratio se do stana, a u kolima koja su u trenu odletela u vazduh bila je samo lepa Olac.

Misica je tada osim preloma potkolenice, zadobila i teške opekotine na nozi od eksplozije koja je raznela „audi“ njenog dečka.

Najteže moguće povrede

Četvrti stepen opekotina, koje je Olac tada zadobila, najteže su moguće povrede iz domena opekotina i zahtevale su hitnu operaciju.

Takva povreda značila je potpuno ugljenisanje tkiva i praćena je izraženim oštećenjem mišića, tetiva, krvnih sudova, živaca, kostiju i zglobova.

Uz takvu vrstu povrede često idu i oštećenja unutrašnjih organa, pa se može reći da su hirurzi tada imali težak posao u borbi da nesrećnoj devojci sačuvaju nogu.

Naši hirurzi su uspešno obavili operaciju.

Sigurna luka balkanskih kriminalaca

Kako su tada mediji pristali, Olac Bilbao Gonzales odrasla je u pomenutoj španskoj luci, inače dobro poznatom letovalištu u kojem su se krili brojni balkanski kriminalci.

Skrovište su u Marbelji tražili, između ostalih, i Darko Šarić, Luka Bojović, Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kao i Željko Maksimović Maka.

Zašto je, pobogu, heroina srpskog zdravstva prozvana „licemerkom“?

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

60 Shares
Share via
Copy link