Lifestyle Novi Sad

Novosadska blogerka u finalu svetskog takmičenja o hrani

Novosadska blogerka Sonja Lazukić, poznatija kao Sonja Silly World postigla je sjajan uspeh i našla se u finalu globalnog takmičenja blogera u hrani pod nazivom „Saveur blog awards“. Sonja se izborila za finale u konkurenciji od 20.000 pristiglih prijava.

Ona je prvi balkanski bloger kog je američki magazin „Saveur” uvrstio na listu takmičara, te je značaj njenog ulaska u finale time još veći.

Dvadesetšestogodišnja Sonja se sa svojim blogom „Sonja Silly World“ takmiči u kategoriji za najbolji blog o hrani.

Specifično je to što se za takmičenje kandidati ne prijavljuju sami, već je potrebno da ih predlože čitaoci, pa mlada Novosađanka zbog toga ne krije oduševljenje, ali ni to da je bila potpuno iznenađena kada je saznala da se našla na listi finalista.

„Činjenica da je tim Saveur” magazina pregledao moj blog, a nije razumeo niti jednu reč teksta koji pišem, i što je pored 20.000 pristiglih prijava odlučio da ime mog bloga uvrsti među druge svetski poznate blogove, i dalje mi je nestvarna“, priča Sonja.

Dodaje da finale smatra uspehom, između ostalog i zato što kolegama i kreativnim ljudima iz iste branše, s našeg podneblja, može da kaže da je moguće pratiti korak sa svetom.

Nije lako biti drugačiji

Sonja Lazukić kaže da je danas veoma lako biti drugačiji na internetu, te da je onlajn svet prepun zanimljivog sadržaja.

View this post on Instagram

Palačinke sa brašnom od leblebija ??

A post shared by Silly World (@sonjasillyworld) on

„Ipak, zastrašuje činjenica da većina blogova, influensera i kreativaca teže da liče jedni na druge, a tek kada odbacimo uticaj drugih na naš rad, posvetimo se isključivo sebi i pronalaženju sopstvenih kvaliteta, bićemo na pravom putu da napravimo nešto jedinstveno i posebno“, zaključila je mlada blogerka.

„Žiri nije birao samo jednu dobru fotografiju već je za kategoriju u kojoj se takmičim pažljivo gledao celokupan blog. U finalu zajedno sa mnom su divni, kreativni ljudi širom sveta. Pojedine autore pratim već duži niz godina, a za neke od njih mogu da kažem da su mi i uzori u svetu fotografije hrane“, veli Sonja.

Na svom blogu, koji je pokrenula pre pet godina, Sonja Lazukić objavljuje recepte uz autentične fotografije hrane, a iz želje da spoji dve velike ljubavi – fotografiju i hranu, na internetu je uspela da ostvari biznis.

„Želela sam mesto na kojem ću zapisivati omiljene recepte, zabeležiti priče iz porodiče organske bašte i pisati o sitnicama koje čine život. Najviše volim da fotografišem hranu, naravno. Ono što me svakako najviše inspiriše jeste taj proces stvaranja hrane, koji počinje od sadnog materijala, uzgajanja, zalivanja, pa sve do ubiranja plodova i, konačno, obroka na tanjiru“, kaže Sonja.

Iako je po struci grafički dizajner, zahvaljujući blogu, danas, kako kaže, radi posao koji voli i ima svoju firmu koja se bavi fotografisanjem hrane.

Svaki slobodan trenutak provodi u porodičnoj bašti na Fruškoj gori, gde odmara misli od grada i uzgaja biljke.

Tamara Kalinić – Novosađanka među najuticajnijim blogerima u Britaniji

Izvor: Dnevnik

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link