Koronavirus Magazin

Muškarac sa koronavirusom u somborskoj bolnici krio simptome, 100 lekara i sestara u izolaciji

Neodgovornost tokom pandemije koronavirusa u Srbiji je počela da uzima danak. Nakon vesti da među 27 zaraženih od korona virusa u Nišu ima i lekara i medicinskih sestara niškog Kliničkog centra, novi udarac stiže iz Sombora. Muškarac star 40 godina zaražen koronavirusom, krio je činjenicu da je bio u kontaktu sa osobom, koja je stigla iz Italije i koja je zaražena korona virusom.

Mediji javljaju da je u bolnici u Somboru najmanje 100 zdravstvenih radnika, koji su sa njim bili u kontaktu, poslato u kućni karantin, a kompletno interno odeljenje je ispražnjeno i zatvoreno.

Vest je otkrila i objavila novinarka Jasminka Miljuš u Apatinskim novinama [IZVOR].

Taj izvor je pojasnio da je na Interno odeljenje bolnice u Somboru nedavno je primljen muškarac, starosti oko 40 godina, sa simptomima trovanja.

Stanje mu se rapidno pogoršavalo, ali je on, iako svestan i komunikativan, sakrivao činjenicu da je bio u kontaktu sa osobom, koja je stigla iz Italije i koja je zaražena korona virusom. Nakon sumnje da je i on zaražen, testiran je i nalaz je bio pozitivan.

Svi lekari, medicinske sestre i pomoćno osoblje, koji su bili u kontaktu sa ovim pacijentom su odmah upućeni u kućni karantin.

Teži pacijenti su preseljeni na druga odeljenja bolnice, a lakši su upućeni u kućnu izolaciju. Interno odeljenje je zatvoreno do daljnjeg.

Novi pacijenti, sa uputima za Interno, za koje se utvrdi da im je neophodno bolničko lečenje, biće zbrinuti na drugim odeljenjima, prenose Nove apatinske novine pozivajući se na izvor u bolnici i navode da je “van stroja“ trenutno oko sto medicinskih radnika i pomoćnog osoblja, od kojih je oko dvadesetak lekara, piše Mondo.

Oovom događaju izvestili su još samo Kurir i Mondo.

Državni mediji i funkcioneri još nisu izvestili o tom događaju.

Telefon kol centra putem kojeg građani na teritoriji somborskog okruga mogu dobiti informacije u vezi COVID19 su Zavod za javno zdravlje u Somboru 062/1956866.

Crna Gora javno objavljuje imena osoba u samoizolaciji

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

15.2K Shares
15.2K Shares
Share via
Copy link