Magazin

SNS laboratorija iznedrila kiborga, kodno ime Draginja Vlk u misiji “Vučićev doživotni mandat”

sns
Printscreen

Poslanica Srpske napredne stranke Draginja Vlk zasijala je tokom rasprave u Skupštini Srbije zahvaljujući izlaganju u kojem veliča svog partijskog lidera Aleksandra Vučića.

Ona je poslanicima i javnosti Srbije prenela želje svojih rođaka i prijatelja da Vučić doživotno ostane na mestu šefa države.

– Nebrojano veliki broj mojih prijateljica i mojih daljih rođaka mi je poslalo poruku nakon obraćanja predsednika da su izuzetno zadovoljne, i zapravo su me pitali na koji način možemo da produžimo mandat našem predsedniku da vlada doživotno – rekla je Draginja u svom obraćanju koje je privuklo veliku pažnju.

I pored čuđenja i zgražavanja na društvenim mrežama zbog termina „vlada“, teško da se može reći da poslanica Draginja Vlk nije u pravu što je baš taj termin upotrebila u svom govoru. Kome nije jasno da Vučić vlada kao sultan u sultanatu, on se jadan verovatno i dalje čudi što državne, takozvane demokratske institucije postoje samo na papiru.

Možda je zapravo došlo vreme da se Aleksandar Vučić kruniše i da ozvaničimo novu dinastiju nakon Obrenovića i Karađorđevića. Monarhistićka tradicija ionako živi među Srbima, a poznata je ljubav koju gajimo za autoritarnog lidera, pa zašto ne bi spojili lepo i korisno?!

Makar se Vučić ne bi krio iza demokratske fasade, kupljenih glasova i diploma svojih prvih saradnika, kao ni iza potpisa koalicionih partnera na važnim međunarodnim sporazumima zbog kojih režim ocenjuju kao izdajnički.

Zar smo zaboravili da u ovoj državi od institucija postoji samo jedan čovek i njegove servisne stanice kojima upravljaju njegove sluge? Mi, ostali, koji nismo deo vladajuće klike, ne možemo se „pohvaliti“ ni statusom sluga, već smo više nalik robovima koji se o svojoj sudbini ne pitaju mnogo.

Imamo izbor da se priključimo jednoumlju ili da poput mnogih naših sunarodnika zauvek napustimo svoju zemlju u potrazi za duševnim mirom. Ni to nije sjajno rešenje, te mnogi od nas zbog toga ostaju zaglavljeni u tom međuprostoru kojim savršeno plivaju Draginja i njene partijske kolege.

Iako neki naši sugrađani zameraju predsedniku što je čitav život u politici, bez bilo kakvog drugačijeg radnog iskustva, mnogi ne mare za to verujući da su nam se nebesa smilovala tok 5. marta 1970. godine.

Inače, tokom prošle godine o Draginji je pisao i portal Klix.rs, kao o koautorki bojanke za decu “Naša Srbija negovanje srpske kulture i tradicije” koja je darovana besplatno svim prvacima iz beogradskih osnovnih škola.

Draginja je tada bila odbornica u beogradskoj Skupštini, a ova bojanka izašla je kao deo zajedničkog projekta Službenog glasnika i Instituta za javnu politiku na čijem je čelu dobro poznato ime – Vladimir Beba Popović.

Tada su medijima kao trn u oku ostali crteži iz pomenute bojanke na kojima su simboli desetogodišnje vlasti SNS-a, kula Beograda na vodi kao i spomenik Stefanu Nemanji.

Prema dostupnim podacima, Draginja Vlk je master politikologije, a osnovne studije završila je u Češkoj, na Univerzitetu u Brnu.

Novosađanka Staša je kraljica botova, uzor joj je Vučić koji treba da vlada doživotno

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

189 Shares
189 Shares
Share via
Copy link