Balkan Magazin

Snježana je bila devojka iz Hrvaca o kojoj je pevala Azra i cela Jugoslavija

snjezana
Snježana Banović, foto: printscreen

Devojka iz Hrvaca o kojoj je pevao Džoni ali i cela Jugoslavija je Snježana Banović. Ona je glavna junakinja Štulićevih stihova. U vezu sa Džonijem ušla kada je imala svega 18 godina. Džoni je u tom trenutku imao 28 i sigurno nije bio zet o kakvom su maštali Snježanini roditelji. Pa ipak, nisu uspeli da spreče snažnu vezu između njih dvoje.

Njoj su posvećene neke od najlepših Azrinih pesama, kao što su “Život običnog tempa”, “Jesi li sama večeras”, “Volim te kad pričaš” i “Usne vrele višnje”.

Da je sudbina bila malo drugačija, i danas su njih dvoje mogli da budu par, jer te 1983. godine, kada se Džoni pakovao i planirao put u Holandiju, prvobitni plan je bio da i ona ide sa njim. Tada su bili tri godine u vezi i pred brakom, čak su odredili i datum venčanja. Džonijeva majka molila je Snježanu da se ukrca sa njim na taj avion “jer će on propasti sam u Holandiji.”

Međutim, Snježana je u jednom trenutku shvatila da joj je taj scenario neprihvatljiv i odustala je od cele priče. Nije želela da joj posao bude nošenje tanjira. Danas je ona pozorišna rediteljka i doktor nauka, ali i profesorka produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umetnosti.

snjezana i dzoni
Snježana i Džoni, foto: Facebook/printscreen

Snježana je govoreći o životu sa Štulićem i priznala da još uvek čuva uokviren rukopis pesme “Volim te kad pričaš” i da je to sve što je od njih dvoje ostalo:

“Jedna pesma, koju sam ja kasnije čula, krajem osamdesetih, kada više nismo bili u dobrim odnosima je prepev “Are you lonesome tonight“, odnosno “Jesi li sama večeras” tačan je opis nekoliko događaja iz našeg zajedničkog života. Ta pesma mi je možda i najdraža.”

Izvor: Facebook/Niste znali

Priče o ženama kojima su posvećene ljubavne pesme Džonija Štulića

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Da parafraziram pokojnog Dzejmsa Kara “ NEMOJTE NALIVATI VODU NA DAVLJENIKOVU GLAVU“

157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link