Magazin Poznati

Druže, nisi pi*ka ako plačeš: Snimatelji se oprostili od Neovlašćenog servisera, od njihovih reči igra vilica

jutjuber-pronadjen-mrtav
Printscreen: YouTube/Neovlašćeni serviser

Poznati jutjuber i automehaničar Mirko Rašić (33) pronađen je mrtav 23. maja u Surčinu. Mirko je široj domaćoj javnosti postao poznat kao „Neovlašćeni serviser“, a vest o njegovom samoubistvu potresla je celu Srbiju.

Sinoć su se povodom njegove smrti na Mišeluku u Novom Sadu okupili njegovi fanovi i odali mu počast, a posebno dirljive oproštajne reči uputio mu je jedan od njegovih snimatelja:

„Ajde neka se ovo odnosi malo na muškarce. Mogu i žene da čitaju, ali želim da se obratim muškarcima više sad: Druže nisi pička ako plačes, nisi pička ako kažeš ko te sve ugnjetava, nisi pička ako se požališ na ženu, brata, direktora, komsiju.

Imaš pravo na sve. I da te boli, i da cmizdriš, i da se rasklopiš na komade i opet sastavis, ides na molitve, psihoterapije, pokažeš svima da to što su te učili da moraš da budeš najjači i da slabost nikad nikome ne pokažeš zapravo nije dobro za tebe i za okolinu.

Imaš pravo da budeš slab, da tražiš pomoć i da niko nikad ne uperi prstom u tebe. Moraš da razgovaraš, da se požališ, da liješ suze i da tražiš pomoć.

Molim vas sve i muške i ženske, slušajte svoje najbliže, razgovarajte o svemu, plačite svi zajedno, volite se puno, dajite puno ljubavi, svaki trenutak može nekome da pomogne. Psihoterapije nisu za ludake, suze nisu za pičke, ljubav nije samo prema nekome ili nečemu.

Volite sebe najviše na svetu, tako ćete moći da volite i druge mnogo više. 4 godine kasnije i 500 zajedničkih videa kasnije, kofa pasulja, selidbi, smejanja, jurenja snova, ja nisam pomogao jednom od najbližih jer nije voleo sebe“, napisao je Bojan Stevanović na svom Fejsbuk profilu.

Bojan nije bio jedini član ekipe pogođen Mirkovom smrću. Jednako potresnim rečima od Mirka se oprostio i njegov drugi najbliži kolega, koji je svojom kamerom takođe beležio Mirkove majstorije:

„Nikada nisam znao da ti kažem sve što stvarno osećam, ali si znao to da prepoznaš bolje nego svi, hvala ti za sve ono što si napravio od mene da budem ovo danas što jesam.

Neću zaboraviti dogovor koji smo imali. Zauvek ćeš ostati moj heroj, prijatelj i brat. Bićeš ponosan obećava ti tvoj Urke.

Biću ponosan na tebe kao što si ti bio ponosan na mene“, napisao je Uroš Ašanin uz nekoliko njihovih zajedničkih fotografija.

Podsećamo, Mirko je bio automehaničar i influenser iz Beograda, a od devete godine radio je sa ocem. Poslednjih godina postao influenser iz oblasti mehanike i automobilizma.

Sa svojim pratiocima delio je stručno znanje, a njegov način interpretacije na mrežama privukao je veliki broj zaljubljenika u mehaniku i automobile.

Svojim otvorenim razgovorom o problemima sa kojima se susreću ljudi razbijao je predrasude da su automehaničari prljavi, a često i nepošteni majstori.


SOS telefon za pomoć

Ukoliko se loše osećate, imate loše misli ili ukoliko vam je potrebna pomoć posle gubitka drage osobe u ovakvim situacijama, ovde su brojevi telefona, gde vam stručnjaci mogu pomoći.

Svaki trenutak u životu je dragocen, ne predajte se.

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na van[email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Tuga i zvuk motora: Novosađani na dirljiv način odali poslednju počast Mirku Rašiću (VIDEO)

37 Shares
Share via
Copy link