Magazin

Prijatelj preminulog Jutjubera podelio nikad viđen snimak: “Ja ovde dolazim da nađem mir…”

mirko-rasic-2
Foto: Printscreen

Poznati jutjuber i automehaničar Mirko Rašić (33) nađen je mrtav juče u Surčinu, u jednoj hali. Njegov prijatelj je na svom fejsbuk profilu objavio potresan snimak Mirka Rašića koji nikada do sada nije bio objavljen na jutjub kanalu.

– Ovaj klip nam je ostao na prošlom ugašenom kanalu. Nikad ga nismo reuploadovali opet. Ovako smo živeli, ovako smo sanjali – napisao je na svom Fejsbuk profilu njegov prijatelj.

Na snimku se vidi kako Mirko Rašić hoda i približava se svojoj garaži, tvrdeći da je to jedino mesto gde može da nađe svoj mir.

– Ja sam Mirko Rašić i navučen sam na mehaniku. Vrela letnja noć burazeru, ne može da se spava, došli smo da obiđemo servis. Znaš ponekad tripujem brate da će neko da ga gekne, da će da ukrade neka kola… da ukrade neki alata kao što je bilo…a ustvari ja dolazim ovde da nađem svoj mir uveče – čuje se na snimku kako govori pokojni Mirko Rašić.

– Znaš kada je sve počelo? Otvoriću blog i pisaću o tome. Sve je počelo sa bajsom, nije uopšte počelo sa kolima. Kada ti spadne lanac, da li ćeš sam da se iscimaš ti da ga namestiš, ili ćeš da zoveš mamu i tatu ili komšiju ili druga. Ja sam prvi put video ćaleta kako on namotava taj točak, pa preusmerava taj lanac. Ta prva satisfakcija da si popravio nešto, samostalno i da to nešto radi, tu se lomiš, iliti je drago iliti ne znači ništa.

– Ja sam uživao gledajući Maksu kako pakuje juga, crnog juga… to je bio haos. Instrument tabla, menjač, motor, sve… upijao sam to iako on to sam nije znao. Jel je mogao neko meni da kaže da ću da snimam za jutjub? Gde sam mogao brate to da znam.

– Fora je da ti to voliš, i da te niko ne tera na to, i da to što voliš da radiš, da to nije zbog toga što svi to drugi vole da rade. Zapamti, ako ti neko kaže da si mali, rećiću ti da jedan komarac neda mira jednom čoveku, a ima svega pola grama, tako da nije bitno koliki si, uvek će da se uvažava tvoje mišljenje. Ono može da utiče na svest drugih i da promeni sve – pričao je on.

– Neovlašćeni serviser je svako ko gleda ovo. To je cela poenta priče. Neovlašćeni serviseri ste svi vi – kazao je Mirko.

Druže, nisi pi*ka ako plačeš: Snimatelji se oprostili od Neovlašćenog servisera, od njihovih reči igra vilica

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link