Magazin

Tesla je umro ismejan i u siromaštvu, a američka vlada uništila je njegova istraživanja

tesla pred smrt

Ovo je jedna od poslednjih fotografija Nikole Tesle. Vidimo ispijenog čoveka umornog od života. Ovaj briljantan čovek, na žalost, za života nije dobio zasluženo priznanje.

Umro je u siromaštvu, jer je sav zarađeni novac uložio u svoje izume, kako bi, kako je sam rekao, „ljudi mogli da žive malo lakše“. Preminuo je potpuno usamljen u jednoj sobi u Njujorku.

Njegov životni san bio je svet s čistom obnovljivom energijom koja bi bila besplatna za sve stanovnike zemlje, što bi osiguralo ravnotežu i život u skladu s prirodom.

Takmičio se s Edisonom, koji je, kao što znamo danas, ukrao mnoge njegove ideje i izume. Tesla je ismejan i diskreditovan u medijima jer njegovi projekti nisu donosili profit i oslobađali ljude od plaćenih izvora energije.

Nakon njegove smrti, američka vlada zaplenila je i uništila sva njegova istraživanja.

Teslini izumi i dalje fasciniraju istraživače i naučnike. Direktno ili indirektno izumeo je radio, daljinsko upravljanje, robote, neonske svetiljke i električni motor.

Tesla je uvek govorio o prirodi: „Moramo naučiti da dobijamo potrebnu energiju bez trošenja sirovina“ jer je hteo zaštititi uništavanje i iscrpljivanje prirode.

Ne dopustimo da se njegovo ime i dela izbrišu iz istorije.

Izvor: Facebook/Niste znali

Dok se Tesla za*ebavao u hotelu u Njujorku, ovaj Srbin je pokazao da je junak nad junacima

525 Shares
525 Shares
Share via
Copy link