Magazin Srbija

Vapaj bake iz Blaca: Deca se tresu od straha, molim vas, ne odvajajte nas

Borba bake Ljiljane da zadrži svoje unuke i obezbedi im neophodan mir nakon ogromnog stresa koji su doživeli prošlog petka i dalje traje.

Nakon najava ministra za brigu o porodici Ratka Dmitrovića da će njeni unuci biti izmešteni kod druge bake, Ljiljana ponovo moli da decu ne odvajaju od nje.

– Nemojte, molim vas, da nas odvajate. Ne treba nam ništa, samo nas pustite da živimo kao do sada – plačući govori baka Ljiljana Dačević.

Baka Ljiljana je juče čula da će deca biti izmeštena kod bake po njihovoj pokojnoj majci. Ona od tada ne može da se smiri, a i na deci se vidi da su pod stresom.

Trauma koju mališani imaju nakon petka, kada su na silu socijalni radnici pokušali da ih odvedu, oseća se i danas. Dok smo razgovarali sa njima, prošla su kola seoskim putem, a Marko (13) je odmah skočio i stao kraj prozora. Onda kada je video da ne idu kod njih, opet je seo na krevet.

– Tako se trza na svaki zvuk. Da li vi mislite da je to normalno? Ne želim da mi se deca više cimaju i tresu od straha – očajna je baka.

Čovek zahvaljujući kojem je ceo slučaj izašao u javnost, Dejan Marković Milošević, najavu Ratka Dmitrovića da će deca da se izmeste kod druge babe, poziva ga da ne krši zakon i da pusti nadležni sud da utvrdi činjenice.

– Njegova bahatost i tvrdoglavost mogu da dovedu do nemilih scena i do protesta i to u Beogradu, jer ćemo mi pozvati sve one koji se zaista brinu o sudbini ove dece da dođu. Ovaj slučaj je merilo za svu ostalu decu u Srbiji, koja proživljavaju iste ili slične traume – kazao je Dejan Milošević Kuna, koji se trenutno nalazi kod bake Ljiljane i njenih unuka, piše Direktno.

On se već dva meseca sa čitavom Srbijom bori za prava dece da ostanu sa bakom i podseća da bi izmeštanje u drugu porodicu, ustvari značilo kršenje zakona, jer je pred nadležnim sudom u Kuršumliji u toku postupak za starateljstvo, koji je podnela baka Ljilja.

Još jedan snimak otimanja dece, policije ima kao da se hapsi Veljina mafija, čuvaju službenice socijalnog (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
Share via
Copy link