Magazin Novi Sad

Načelnik policijske uprave Novi Sad smenjen u tajnosti

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić smenjen je početkom septembra, praktično u tajnosti, saznaje „Blic“.

Oni pišu da je rešenje o smeni Šušnjića datirano na 1. septembar ove godine, ali mu je uručeno sinoć, navodno zbog toga što je u prethodnom periodu bio na godišnjem odmoru.

Za sada, međutim, nema zvaničnih informacija o tome zašto je do smene došlo, kao ni šta je konkretan razlog i da li ima veze sa brutalnim prebijanjem mladića u Novom Sadu koje se desilo krajem avgusta, a za koje je javnost saznala tek tokom vikenda i nakon objavljivanju videa na društvenim mrežama.

Ono što, međutim, navode izvori “Blica”, to prebijanje mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a za koje se sumnjiči Ivan Kontić (30), desilo se samo nekoliko dana pre formalne smene.

Takođe, navode i da ona nije direktno povezana sa tim događajem, kao i da se „kuvalo“ i pre incidenta koji je, malo je reći, uznemirio građane Srbije.

Možda sve ovo ne bi bilo toliko čudno da se za čitav događaj, i sve što se potom dešavalo, saznalo iste večeri, tačnije 24. avgusta, nakon što je snimljen sigurnosnim kamerama i nakon što su mu je svedočio izvestan broj ljudi. Međutim, to nije bio slučaj.

Da je M.M. (28) pretučen te večeri, javnost je saznala tek 9. septembra, i to nakon što je snimak sa sigurnosnih kamera pušten na društvene mreže.

Na njemu, kako je ovih dana utvrdila policija, Ivan Kontić najpre tuče M. M. koji onesvećen pada na zemlju, ali bez obzira na to, sa udarcima nastavlja i na kraju mu lomi obe ruke.

Tek tada se u javnosti pojavlju spekulacija o tome da je policija pokušala da zataška ovaj slučaj, dok sa druge strane ona negira da je to posredi.

U priču se uključilo i tužilaštvo, koje pak, za razliku od policije o samom slučaju, njegovom prijavljivanju, pa i boravku Kontića u prostorijama ove ustanove, govori sasvim drugačije.

S tim u vezi su i zvanična saopštenja i iz jedne i iz druge institucije, a odnose se na to što je Kontić, sada osumnjičen za pokušaj ubistva Novosađanina M. M. (28), bio u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu 8. septembra, svega tri dana pre nego što je za njim raspisana poternica i na internetu objavljen snimak jezivog prebijanja.

Kako su danas rekli u Osnovnom javnom tužilaštvu, u trenutku kada je Kontić bio u ovoj ustanovi, nisu imali informaciju da se za njim traga zbog pokušaja ubistva, dok u MUP-u tvrde da je tužilaštvo o svemu bilo obavešteno još 24. avgusta.

Sada već smenjeni načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, rekao je danas da su „apsolutno netačne tvrdnje“ Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu da ga je o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici 24. avgusta policija prvi put obavestila 4. septembra.

– Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o dogadjaju obavešteno istog dana. Tačnije, čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda – naveo je Šušnjić u izjavi za javnost.

On je dodao da to potvrđuje i uvid u listing poziva koji su 24. avgusta ostvareni sa dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad, kao i da je policijska službenica Tijana Popović spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju.

– Pitam i zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, ukoliko smatra da o dogadjaju nije obaveštena 24. avgusta – zaključio je Šušnjić.

Krvavi tragovi batinaša Ivana Kontića iz Maxbeta vode ka Andreju Vučiću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Otišao je jedan iz plejade velikih intelektualaca i stručnjaka od 90-tih na čelu Pol uprave Novi Sad. Sada je došao još veći stručnjak , iz Bg , naravno.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link