Magazin Novi Sad

Načelnik novosadske policije UNAPREĐEN nakon izuzetne BRUTALNOSTI prema demonstrantima

Načelnik Policijske uprave Novi Sad, Milorad Šušnjić, unapređen u četvrtak 16. jula, u čin – pukovnik policije! Unapređenje je došlo nakon višednevne policijske torture nad demonstrantima u Novom Sadu.

Na nekoliko snimaka gde je zabeležena brutalnost policije u Novom Sadu, vidi se Šušnjić u majici kratkih rukava i prsluku kako drži telefon i koordiniše združenom akcijom.

Informaciju  o ovom unapređenju objavila je na Facebooku Marinika Tepić. U njenoj objavi je i autentičan dokument koji je potpisala potpukovnik policije Milica Popović.

milorad-susnjic-unapredjenje

Policija u Novom Sadu je tokom demonstracija je pretukla više od 100, a uhapsila oko 40 građana koji su mirno protestvovali. Među pretučenim građanima je nedužni autistični mladić Đ. S. kojeg je šutirao inspektor Slododan Drmanac dok je ovaj bespomoćno ležao na zemlji. Istovremeno, policija nije reagovala na napade huligana, ni teror privatne vojske kriminalaca ispred sedišta Srpske napredne stranke.

Pogledajte video.

Upravo je načelnik Milorad Šušnjić u najmanje dva slučaja teške zloupotrebe policijske uniforme štitio Slodobana Drmanca. Kako je prijavio uzbunjivač iz MUP-a Duško Kovačević, od džudo kluba Bezbednost Drmanac je tražio mesečni reket od 30.000 dinara u kešu. Ne samo da Drmanac tada nije kažnjen, nego je klubu, ovaj put “legalno”, oduzeta sva orema, ukupne vrednosti 5 miliona dinara.

Pored toga, Kovačević je svim nadležnim institucijama prosledio snimak sa bezbednosnih kamera fiskulturne sale u zgradi policije u ulici Kraljevića Marka, na kojem se vidi kako Drmanac šutira vezanog Novosađanina Gorana Uroševića, koji leži na podu, bez svesti.

Slobodan Drmanac ni tada nije kažnjen.

Konačno, kao vrh policijskog nasilja tokom demonstracija protiv represije Aleksandra Vučića, policija je srušila nedužnog prolaznika, autističnog mladića Đ. S. a potom ga je na zemlji šutiralo trojica ljudi u civilu. Policijska uprava u Novom Sadu dostavila je tužilaštvu dokumentaciju u kojoj se navodi da su autističnog mladića tukla nepoznata lica.

Kasnije je pod pritiskom javnosti identifikovan upravo Slobodan Drmanac kao jedan od napadača. Akcijom razbijanja demonstracija rukovodio je Milorad Šušnjić.

POLICIJSKA BRUTALNOST: Pendrecima po čoveku koji leži na zemlji! (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

403 Shares
403 Shares
Share via
Copy link