Magazin Novi Sad

Najbogatiji Slovenci kupili 4.000 hektara zemlje u Vojvodini, razvijaju organsku proizvodnju

slovenci
Foto: Printskrin

Sia i Samo su bivši vlasnici kompanije „Outfit7“, poznate po aplikaciji „Talking Tom“, koji su u biznisu i nakon ove prodaje nastavili da rade zajedno. Biznis su prodali za milijardu dolara kineskoj kompaniji „Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co“, što je bila ujedno i najveća prodaja firme ikada zabeležena u Sloveniji.

Njihovo bogatstvo sada je procenjeno na 689 miliona evra, a oni su u našoj zemlji postali poznati nakon što su kupili više od 4.000 hektara zemljišta u Vojvodini želeći da pokrenu jednu od najvećih platformi za organsku poljoprivrednu proizvodnju u Evropi. Ovaj par trenutno tamo razvija nove tehnologije i u proizvodnji ne koristi ništa što je životinjskog porekla.

– Razvijamo tehnologiju zelenog đubrenja jer je to jedini održivi način da poljoprivrednici sami proizvode svoje đubrivo – rekao je Login za tamnošnje medije i dodao da su za sada fokusirani na ratarske kulture kao što su žito, suncokret, grašak i soja jer su, kako kaže, one neizbežne da bismo obezbedili ljudsku ishranu.

Login je dodao da im je plan da u budućnosti počnu da se bave i voćarstvom i povrtarstvom, ali da prvo treba da savladaju tehnologije za jednostavnije kulture.

Kompanija u Srbiji „Login Eko“ zapošljava 65 naših građana. Veći deo njih radiće direktno u poljoprivredi, ali se povećava i broj IT stručnjaka. Zbog klimatskih promena proizvodnja će se, kažu, sve više zasnivati na podacima o kvalitetu zemljišta, sadnom materijalu, semenu, vremenskim prilikama, a koji će biti objedinjeni novim tehnologijama, prenosi RTS.

Loginovi su osnovali i „Fondaciju Login5“, na čijem sajtu ističu planove o organskoj proizvodnji u Srbiji sa idejom da svojim primerom podstaknu ostale da se bave poljoprivredom.

Izvor: Mondo.rs

Bračni par kupio stari železnički vagon i pretvorio ga u kuću iz snova (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link