Magazin

Poljoprivredniku iz Bavaništa naprednjaci blokirali kuću: “Rekli su mi da su poslati tu da sede”

jovan-jovanov
Foto: N1

Jovan Jovanov, član udruženja „Složni Pidikanci“ i jedan od organizatora jučerašnjeg protesta poljoprivrednika, izjavio je noćas za N1 da je njegovu kuću u Bavaništu opkolila grupa ljudi “koji rade nešto mimo zakona i pokušavaju da im to prođe”.

Grupa muškaraca, među kojima su i bili i lokalni funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke, blokirala je juče svojim vozilima kuću Jovana Jovanova u Bavaništu, dok je on bio na blokadi puta puta ka Pančevu koju su organizovali nezadovoljni poljoprivrednici.

– Oni su prvo blokirali moju kuću. Dok sam ja bio na blokadi u Pančevu, supruga je pozvala, uplašena naravno, i rekla je da mora da vodi decu. Ona je snimala telefonom, oni su bili na nekih pedesetak metara od moje kuće. Mi smo se vratili sa tri auta sa blokade, i došli ovde, i zamolili ih lepo i kulturno da pomere samo, eto, koliko treba, metar jedan ili dva, da pomere auto, samo da žena može da odvede decu. Oni neka stoje tu, meni ne smetaju. Nikakav problem nije – ispričao je Jovanov noćas oko ponoći za N1.

Oni su mu, međutim, kako je rekao, „drsko i bezobrazno“ odgovorili da su tu poslati, da treba tu da sede, i da nikome ne smetaju.

Jovanov je ekipi pokazao vozila koja su ostala parkirana ispred njegovog doma: „Ovo mi je prilaz kući, ulaz, gde su stavili direktno auto da ne mogu da prođem, kolima da izađem. Vidite auto je tu parkiran, i evo skroz tamo do onog traktora (pokazuje rukom, prim. N1) koji je poprečen preko, dotle su automobili.“

Jovanov je istakao da nikada u životu nije bio politički nastrojen, niti je član ijedne stranke.

Opširnije pročitajte na N1.

Protest poljopvirednika širom Vojvodine, u Novom Sadu blokirana Rafinerija

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link