Magazin Srbija

Prisluškivao Vučića i pokrao Carinu, a danas od MUP dobio posao od 60 miliona. Jedan je Slaviša Kokeza

kokezanac 1111
Printscreen

Znate li šta na kraju bi sa Slavišom Kokezom? Pokrao stotine miliona na carini, pisali su režimski tabloidi, sarađivao sa Nebojšom Stefanovićem, Acom Bosancem i Veljkom Belivukom takođe su rafalno objavljivali svi novinari ispod suknje Srpske napredne stranke.

Slaviša Kokeza dao je ostavku na mesto predsednika FSS, a onda i potpuno iščezao iz javnosti. Nema tabloida na Kokezinim vratima, „vrućih slika“ u kupaćem, nema afere i kampanja je nestala. Kokeza je čist, navodi razum, sve je to politika.

Naravno… Made in Serbia… Biznis ne sme da trpi zbog neke tamo kampanje protiv jednog tako ’nebitnog’ čoveka kakav je Kokeza, Vučićevog najbližeg saradnika i bivšeg telohranitelja, ne tako davno optuživanog za pokušaj državnog udara. Možda je samo natprosečno inteligentan i sposoban čovek…

Kako je došao do moći koju danas ima predmet je za istražne organe, ali i za psihološko posmatranje čitave naše nacije.

Portal Nova.rs objavio je danas vest da je firma Prointer, kompanija koja se godinama dovodi u najbližu vezu sa Slavišom Kokezom, nastavila da pobeđuje na svim državnim tenderima. Od momenta kada je Kokeza priveden do danas, kompanija Prointer je osim od Grada Beograda i MUP-a dobila i nove poslove od izvoznika oružja, preduzeća Jugoimport SDPR, piše ovaj portal.

Najveći domaći državni izvoznik oružja ukazao je poverenje firmi Prointer i od nje kupio licencirani softver. Uz taj ugovor ide i posao održavanju istog tog softvera u periodu od godinu dana. Ukupna vrednost dogovorenog posla je nešto više od 60 miliona dinara.

Odluku o dodeli ugovora potpisao je 19. marta 2021. direktor SDPR-a Jugoslav Petković.

Zanimljivo je da je posao firmi, koja se godinama vezuje za Slavišu Kokezu, dodeljen nakon što je Kokeza doveden u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića, zbog čega je privođen i saslušavan.

U aferi prisluškivanja, članstvo stranke je targetiralo ministra Nebojšu Stefanovića. On je za sada ostao samo bez pozicije predsednika beogradskog odbora SNS. S druge strane njegovi bliski saradnici nisu tako dobro prošli.

Upravo Kokeza je važio za Stefanovićevog čoveka.

U tom kontekstu je dodatno zanimjivo to što je baš firma koja se povezuje sa Kokezom dobila posao od našeg najvećeg državnog izvoznika oružja.

Istog onog koje je oštećeno zbog privilegovanog položaja privatne firme GIM čiji je saradnik bio upravo otac Nebojše Stefanovića.

To što je Prointer pobedio na još jednom tenderu do pre nekoliko meseci bilo bi potpuno očekivano, jer je reč o firmi koja je bila dominantna na „državnim“ tenderima.

Važila je za jednu od glavnih firmi na tržištu IT sektora, povezanih sa vladajućom SNS.

Da nije tako, broj poslova koji su sklopili sa državom bi sigurno bio daleko manji. Koliko je ta firma bila privilegovana, a po svemu sudeći je to i dalje, pokazje istraživanje Insajdera koji je došao do podatka da je Prointer tokom decembra 2016. gotovo svakog radnog dana dobijala jedan posao od države.

Podsetimo, Kokeza nikada nije bio zvaničnio vlasnik Prointera ali jeste Eurosalona. Danas je na čelu i jedne i druge firme, prema zvaničnim podacima u APR-u, izvesna Ivana Rajić. Obe firme se pak nalaze na istoj adresi na kojoj se nalazi Kokezina firma “Senior tim”.

Georgiev: Svi treba da se zabezeknemo kako se jedan dobri Vučićev vojnik Kokeza našao u istrazi (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

842 Shares
842 Shares
Share via
Copy link