Srbija Vesti

Skupštinski poslanici/podanici su bili verni i od 1. januara dobijaju povišicu

Poslanicima u Skupštini Srbije radni dani prolaze u prozivanju i vređanju opozicionih političara koji nisu tu i javnih ličnosti koje nikada ne bi trebale da budu predmet skupštinskih rasprava, štagod privatno mislili i kakogod javno nastupali.

Verovali ili ne, za svoj minuli rad poslanici će od 1. januara dobiti povišicu.

– Mi nismo tražili nikakvo povećanje, kako za sve druge, tako i za nas – odmah je izjavio predsednik Skupštine Ivica Dačić, i sam znajući da će srpska javnost zbog ove informacije biti prilično izrevoltrana.

Iako Skupština u ovoj godini, kako zbog koronavirusa, kako zbog izbora nije radila mesecima, poslanici su regularno na mesečnom nivou dobijali plate. Sada, pošto “dolaze na posao”, gde se utrkuju ko će više da izvređa opozicione političare kojih u Skupštini nema, sledi povećanje plate. Nešto kao nagrada za praznike, ali dugotrajna! A, sve to jer im je plata zaista mala, u proseku hiljadu evra, a gde su tu dodaci, odbori, putovanja, privilegije…

Naravno, ova informacija je razbesnela javnost, ali i tviteraše.

– Male plate za cirkus u Skupštini, sledi im povećanje – napisao je profesor matematike Miodrag Bebić na svom Tviteru.

– 250 parazita povećava sebi platu, a povećanje plate lekarima u kovidu je samo 1,5 odsto veće od npr. policajca, ložača, portira..uredba od 1. januara 2021 – napisao je jedan tviteraš, a preneo portal Direktno.

Ono što je srpska javnost imala prilike da vidi prethodnih nedelja u Skupštini, malo je reći je cirkus. Umesto o zakonima koji su na dnevnom redu, poslanici Srpske napredne stranke, takozvani “mladi kadar” utrkivao se ko će više da se dokaže svom šefu stranke, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, naravno, “kritikama” upućenim svima onima koji se sa politikom SNS i Aleksandra Vučića ne slažu.

Nisu birane reči kada se pričalo o lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i drugim javnim ličnostima koji misle svojom glavom, pa su mladi naprednjaci pokazali jedno ulično vaspitanje, neinformisanost i neznanje. Međutim, povećanjem plata izgleda da nam se poručuje da je u današnjoj Srbiji upravo to na ceni.

Tužna slika Srbije danas!

Ko je Pilja, čuvarka Srbije iz advokatske kancelarije Vučević, teška 8 miliona budžetskih dinara

556 Shares
556 Shares
Share via
Copy link