Magazin

Svaki život je važan, spasite neki i sipajte vodu napuštenim životinjama! (VIDEO)

voda za kuce
Printscreen Collage

Tropske vrućine stigle su u Srbiju i narednih dana čeka nas pravi temperaturni pakao, a gradske sredine po pravilu su na udaru zbog velikih betonskih površina i manjka zelenih oaza.

Ovaj period osim ljudima, teško pada i ljubimcima, kako kućnim, tako i onim napuštenim kojima najčešće nema ko da prinese vodu i hranu.

Užareni asfalt neprijatelj je svih živih bića, a samo čovek ima mogućnost da zbrine i povede računa da i druga stvorenja ne umiru od žeđi. Zapravo, teško da se to može nazvati umiranjem. Preciznije je reći crkavanje.

I dok Novi Sad kažnjava građane velikog srca koji napuštenim životinjama pružaju šaku granula ili činije sa vodom, o čemu smo već pisali, postoje i oni koji ovakve umobolne zakone ne poštuju i rizikujući novčane kazne životinjama pružaju pažnju ostavljajući im osnovne resurse za preživljavanje.

I dok neka društva vode računa o slabima i nemoćnima, naša država sankciniše ljude koji su spremni da pomognu da neka božija stvorenja preguraju još jedan dan.

Za one bezosećajne, bez trunke svesti i empatije, ova stvorenja su gotovo nevidljiva i njihovo skapavanje za neljude predstavlja neku vrstu satisfakcije i sadističko uživanje. Ostali, koji se svojim malim delima bore da život u svakoj situaciji nadvlada smrt, nemaju mnogo opcija. Mogu jedino biti ono što jesu i učiniti dobro delo koje će nebesa možda znati da nagrade na neki svoj, poseban i samo sebi svojstven način.

Ne bacajte činije, plastične kutije od porodičnog sladoleda ili stare šerpe. Napunite ih hladnom vodom i ostavite ispred ulaza, po parkovima i ćoškovima gde će neka mala, ostavljena i zaboravljena stvorenja možda doći do prilike da popiju koju kap vode ili pojedu nekoliko granula kako bi nastavili svoja lutanja i potragu za nekim svojim smislom na ovoj planeti.

A novosadski čelnici mogu da se stide i strahuju da će ista ta nebesa i za njih urediti poseban krug pakla u kojem će oni zavisiti od nečije dobre volje.

U Beogradu postavljeni reciklažni automati koji isporučuju hranu za pse lutalice

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap