Magazin Poznati

Italijani zbog Mihe menjali propise: „Ako ne može potpis ćirilicom, ne želim vaš pasoš“

sinisa-mihajlovic-pasos-italijanski
Foto: Privatna arhiva

Smrt legendarnog Siniše Mihajlovića potresla je čitavu domaću javnost, a ništa drugačija situacija nije ni u Italiji. Mihajlovićeva sahrana u Rimu najbolje je pokazala koliko je bio cenjen i poštovan u toj zemlji.

Legende o Mihi živeće dugo i nema sumnje da neće biti zaboravljen, kao ni sve ono što je ostalo iza njega.

Mihajlović je bio veliki Srbin i to je isticao sa ponosom na svakom koraku, a o tome svedoči i neverovatna priča o njegovom italijanskom pasošu koji je dobio 2011. godine.

Telegraf je došao do ekskluzivne fotografije italijanskog pasoša Siniše Mihajlovića, gde se može videti i jedan izuzetno zanimljiv detalj.

Naime, Mihajlović se za pasoš potpisao ćirilicom, što nije dopušteno prema pravilima o putnim ispravama u Italiji.

Portal Telegraf došao je i do ekskluzivnih detalja kako je do toga došlo.

Naime, kada je Mihajlović trebalo da dođe da završi i poslednje detalje oko pasoša, fotografisanje i potpis, došlo je do neočekivane komplikacije.

Miha se potpisao ćirilicom i Italijani su shvatili da su u problemu.

– Ne može potpis ćirilicom – glasila je poruka službenika, na šta je odgovor Mihajlovića bio još odsečniji „Onda mi ne treba italijanski pasoš ako ne mogu da se potpišem ćirilicom“.

I zaista, u italijanskim propisima nije postojala opcija da potpis bude ćiriličnim pismom, ali su na kraju zbog Mihe morali da menjaju propise i na kraju je uspeo da istera svoje.

Pasoš je dobio potpis na ćirilici, prvi ikada sa ovakvim potpisom koji je Italija izdala.

Izvor: Telegraf

„Nikad zbogom, samo doviđenja“: Otvoreno pismo brata Siniše Mihajlovića

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kako je to lepo, kad ti mama sluzi kao priplodna krava!!! Pa koji si ti srbin i Djokovic isto, obojici mame hrvatice!! Nemam ja problem sa time ko je koje vere ili nacije, nego kako najveci srbin, hrvat i svi ostali bas ispadnu iz tih mesanih brakova? Cemu vam sluze mame, imaju li one svoj identitet u svom detetu?????? Sram vas vise bilo, ko je veci srbin i hrvat i ostali, valjda ste svi ljudi, nadam se.

466 Shares
466 Shares
Share via
Copy link