Svet

Marijana koji je 13 godina držao leš majke na sofi komšije zvale “vampir”, pokušao da je hrani dok su gledali TV

policija-poljska
Foto: Tanjug/AP

Ožalošćeni sin koji je 13 godina držao mumificirani leš svoje mrtve majke “u savršenom stanju” na svojoj sofi bio je lokalno poznat kao “vampir” i navodno bi razgovarao sa njom dok su sedeli i gledali TV, prenosi Daily Mail.

Isplivali su još neki detalji ovog neobičnog slučaja.

76-godišnji Marijan L, iskopao je grob svoje majke u malom mestu Radlin, na jugozapadu Poljske, i odneo njeno telo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred svog televizora.

Više od decenije, Marian L. je navodno sedeo i razgovarao sa mumificiranim lešom svoje majke i čak pokušavao da je nahrani dok su zajedno gledali TV.

Meštani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo, opisujući ga kao usamljenika koji izbegava kontakt sa ljudima. Zvali su ga čak i ‘vampir’ jer mu mnogi nisu znali ime.

Mumificirani leš njegove majke konačno je pronađen nakon što je otuđeni zet 76-godišnjaka odlučio da ga poseti u njegovoj kući.

On je primetio Marijana L. kako luta ispred kuće i odlučio da pozove Hitnu pomoć koja je pronašla mumificirani leš na hrpi novina iz 2009. godine.

Pre nego što je Marijan L. odveden iz kuće, rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom, prenosi Fakt.

Portparolka policije Malgorzata Koniarska rekla je da je prijava o lešu primljena, kao i da su policajci otišli na lice mesta i pronašli jeziv prizor.

– Prema sadržaju DNK, mumificirani leš je leš žene, Jadvige L., koja je umrla u januaru 2010. godine, a time i majke Marijana L. Utvrđeno je da grob Jadvige L, gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan – rekla je Joana Smorcevska iz Okružnog tužilaštva.

radlin groblje
Groblje sa kojeg je Marijan iskopao telo

Smatra se da je Marian L. koji živi samo 300 metara od groblja možda odvezao leš kući na svom biciklu.

Kako navodi policija, Marijan je verovatno koristio neke hemikalije jer je leš ostao u savršenom stanju, a u kući je bio primetan miris naftalina.

Komšije dodaju da je mesto u kom Marijan živi malo, te je čudno što ga nikada nisu viđali, a kada su bili deca su ga se čak i plašili.

– Uveče bi izlazio, seo na bicikl i otišao negde. I tako mi izgleda ceo život. Moj muž je odavde, rekao je da su ga se kada su bili deca plašili. Kada je bilo kasno i kada bi videli da izlazi, da vozi taj bicikl, oni bi pobegli i sakrili se – priča jedna komšinica.

Drugi su u šoku zbog jezive scene u komšiluku i ne veruju da se to desilo baš u blizini njihovih kuća.

– Nigde nije radio, šetao je po kontejnerima, skupljao bačene stvari – pričaju u komšiluku.

Marijan pre 13 godina iskopao leš majke, mumiju čuvao na kauču i sa njom gledao TV

Izvor: Telegraf

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

78 Shares
Share via
Copy link