Magazin

Sin poznatog pisca Dragana Velikića trovao kolege, proganjao ih i bušio gume?

Srpski psihijatar koje je pre nekoliko dana uhapšen u Austriji pod optužbom da je kolege lekare otrovao koktelom sedativa sin je srpskog književnika Dragana Velikića, potvrđeno je u diplomatskim krugovima te zemlje.

Sin nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji i poznatog pisca, Vid Velikić, na saslušanju u policiji negirao je krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Velikića su austrijski mediji opisivali kao mladog, ambicioznog lekara iz Srbije, koji je zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču. Uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada „ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom“.

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

Po objavljivanju vesti da je u Beču uhapšen lekar srpskog porekla, tamošnji mediji su izvestili da potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice. Nekadašnji ambasador Srbije u Austriji Dragana Velikića nije želeo da govori za medije.

– Ne, ne, ne, ne želim ništa da komentarišem, imao sam loša iskustva. Prijatno – rekao je kratko Velikić, a preneo portal Kutak net.

Vaspitačica iz Rače koja je otrovala dete asepsolom osuđena na tri meseca zatvora

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

86 Shares
Share via
Copy link