Magazin

Vaspitačica iz Rače koja je otrovala dete asepsolom osuđena na tri meseca zatvora

Vaspitačica LJ.T. iz Rače osuđena je na tromesečnu kaznu zatvora, uslovno na godinu zbog trovanja dvoipogodišnje  devojčice asepsolom u predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

Kako je rečeno agenciji Beta u Osnovnom sudu u Aranđelovcu, okrivljena vaspitačica je tokom postupka priznala da je čistila pod vrtića asepsolom pre dolaska dece i da se posuda razbila, nakon čega je asepsol presula u flašicu i ostavila je u kupatilu. Ona je kazala da je o tome obavestila i jednu vaspitačicu u vrtiću.

Iz suda su naveli da nije rasvetljeno kako se flašica sa asepsolom koju je Lj. T. ostavila u kupatilu našla u prostoriji u kojoj borave deca iz jaslene grupe.

Druga vaspitačica je, ne znajući da je umesto vode u flašici asepsol, dala devojčici da popije to sredstvo za dezinfekciju. Devojčica je popila manju količinu, a zbog trovanja je lečena na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, odakle je otpuštena kući posle sedam dana.

U Osnovnom sudu u Aranđelovcu je rečeno da je presuda koja je doneta 12. marta ove godine nepravosnažna i da je žalbu na nju uložio branilac okrivljene, kao i da će o tome odlučivati Viši sud u Kragujevcu koji može da potvrdi ili ukine presudu.

Sud u Aranđelovcu je u ovom slučaju odlučivao po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu koje nije uložilo žalbu na donetu presudu.

Izvor: Beta

U strahu od korone popila kafu sa sredstvom za dezinfekciju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

 • Roditelj sam i ovaj slučaj me je duboko potresao. Očigledno je da naš narod nema osećaj odgovornosti, pa svi idu onom „to nisu moja posla“.
  Ali
  Nelogično je ovu ženu osuditi na ovakvu kaznu a da nije rasvetljeno otkud ta flašica među decom! Ovo mi deluje kao jedan bizaran niz događaja koji je doveo do nenamerne nesreće, ali osuditi samo jednu osobu, i to na zatvorsku kaznu?
  Preterano je.
  Treba uvesti nekakve procedure, bezbednosna pravila, ne samo kazniti osobu koja je pokupila prosutu tečnost.
  Nadam se da se mala devojčica oporavila i da je njena porodica prebrodila traumu.

54 Shares
Share via
Copy link