Magazin Srbija

U aleksinačkoj fabrici Magna prekinuta treća smena, novih 50 slučajeva trovanja

magna-aleksinac-trovanje
Foto: Printscreen

Novih 50 slučajeva trovanja zabeleženo je tokom noći u aleksinačkoj fabrici Magna.

Treća smena prekinuta je ubrzo pošto je počela, potvrđeno je za N1 u Službi hitne pomoći.

Oko ponoći su krenuli da stižu pozivi hitnoj pomoći u tom gradu, koja je tokom ranih jutarnjih sati počela da zbrinjava ljude sa tegobama poput onih od prethodnog dana, najviše u prvim satima posle ponoći.

– Pet smo smestili na interno odeljenje zdravstvenog centra, jedan je dalje poslat u Niš. U ovim trenucima situacija je redovna, ali je sinoć, verovatno zbog podnog grejanja došlo ponovo do pojave isparenja pa je ponovo prekinut rad, ljudi su odmah napuštali prostor, pa je manje otrovanih – rekao je načelnik hitne pomoći Nenad Marković.

Predsednik Opštine Dalibor Radičević potvrdio je za RTS da je oko dva časa noću pregledano oko 50 radnika i da je pet, šest zadržano u bolnici u Aleksincu na opservaciji. Prema njegovim rečima niko nije poslat u UKC Niš.
Posle završene istrage radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni.

Radičević je najavio sinoć da će radnici treće smene ući u pogon i pokrenuti proizvodnju.

On je za N1 objasnio da je Institut za bezbednost i zdravlje na radu “1. maj” iz Niša utvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Podsetimo, u aleksinačkoj fabrici “Magna” u sredu su, posle trovanja isparenjima lepka, u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su radnici fabrike “Magna” bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

Kanadska kompanija Magna seating u Aleksincu ima pogon za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta, koji je ogranak njene fabrike u Odžacima.

Masovno trovanje za Badnji dan u novosadskom tržnom centru “Promenada”

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link