Magazin Srbija

Neverovatna Emilija ima 6 godina, violinu i 18 prvih mesta na svetskim takmičenjima

emilija-violinistkinja
Printscreen/YouTube

Sa samo šest godina Emilija Anastasijević iz Niša je briljirala na mnogim ovogodišnjim svetskim takmičenjima, a prvo mesto je zauzela 18 puta. Violina je čini srećnom, a njen zvuk je, kako sama kaže, dira u srce. Da je talenat mlade Nišlijke poseban, a upornost velika s ponosom govori i njena profesorka u emisiji “15 minuta”, te ističe da se za 23 godine, koliko radi taj posao, još nije srela sa takvim detetom.

Emilija potiče iz muzičke porodice, a u četvrtoj godini je zavolela violinu i počela da pohađa časove. Dve godine kasnije svira kompozicije koje su po programu i za srednjoškolce, završila je prvi razred niže Muzičke škole, a među omiljenim kompozitorima joj je Vivaldi.

Ja volim da vežbam da sviram violinu, zato što ja mnogo volim violinu, zato što mi se sviđa taj zvuk violine. Volim i klavir i saksofon i trubu i tako dalje. Violina me čini srećnom – kaže mlada violinistkinja.

Kada svira svoj istrument, muzika je dira u srce, a kada ne svira, ima i drugih zanimacija.

Volim da gledam televizor, da jedem, da gledam filmove, da meni mama da poslastice i ja crtam. Ja volim da maštam – poručuje ona.

Već dve godine sa Emilijom radi profesorka violine Ljubica Simonović Veličković i navodi da je njen talenat za muziku veliki.

Tako da smo mi odmah krenuli, nije bilo tu nikakve dileme da li može ili ne može, Emilija je tu jako brzo i prihvatila sve izazove koje smo krenuli da radimo, nema tu mnogo velike filozofije, kada vi imate jedno muzikalno dete za ovaj posao, po meni nije samo muzikalnost, tu mora da postoji i intelekt, znači ta muzička inteligencija, jedna širina, drugo ona ima tu memoriju, nezamislivo za dete sa šest godina – navodi profesorka.

Mladu violinistkinju opisuje kao veoma upornu, pa kaže da uvek mora da uradi ono što je počela, a sama predlaže i kompozicije.

Ja sam 23 godine u ovom poslu i zaista se nisam srela sa ovakvim detetom – dodaje ona.

Iako ima 6 Emilija se takmiči u kategoriji do 9 godina. Šta sve ona i njena profesorka imaju da kažu o muzici, takmičenjima, ali i poslasticama, pogledajte i poslušajte u emisiji “15 minuta” Južnih Vesti:

Mala Novosađanka svira violinu od 4. godine i ima više od 40 prvih mesta na takmičenjima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link