Magazin Vojvodina

Devojčica (10) iz Zrenjanina je svetska šampionka u znanju engleskog i upravo je pobedila 12.500 takmičara

zara-zamurovic
FOTO: BOJAN ZAMUROVIĆ /Izvor: Blic

Zara Zamurović (10) apsolutni je pobednik ovogodišnjeg Svetskog prvenstva “HIPPO English Without Borders” u znanju engleskog jezika koje je za vikend održano u Rimu.

Ona je svojom zlatnom medaljom upisala Srbiju i rodni Zrenjanin na prestižnu mapu zemalja i gradova iz kojih potiču najbolji poznavaoci engleskog kao nematernjeg jezika na celom svetu “savladavši” svojim znanjem preko 12.500 učenika u njenoj uzrasnoj kategoriji iz 55 zemalja.

Pronašla grešku u pitanjima 

Zara skromno kaže da nije očekivala da će pobediti jer je bila jaka konkurencija ali je presrećna svojim uspehom. Koliko znanja poseduje naša mala šampionka dokaz je i činjenica da je primetila grešku u jednom od pitanja na testovima tako da su sudije morale to da reše tokom takmičenja.

– Zaista sam srećna što sam osvojila medalju i što sam upoznala nove drugare. Ovo takmičenje je bilo posebno zato što su se svi radovali tuđem uspehu a u isto vreme svi su tugovali zbog nečijeg neuspeha. Kada su mene proglasili pobednicom, svi su tapšali, a u isto vreme su i tešili dvoje takmičara koji su plakali zbog svog neuspeha, a nije trebalo. Mislim da je to što smo svi bili tamo za sve veliki uspeh – priča za „Blic“ naša šampionka.

Kaže da joj je ova medalja samo podsticaj da nastavi da usavršava engleski jezik i plan joj je da i naredne godine učestvuje na ovom prestižnom takmičenju.

Porodica plakala od sreće, Zara ih tešila

Zarin ponosni otac Bojan kaže da je cela porodica oduševljena njenim uspehom a u isto vreme i začuđena koliko je mala šampionka taj uspeh olako primila.

– Mi smo svi plakali od sreće a ona je nakon prvobitne euforije i zbunjenosti zbog medalje više gledala na to kako da nas uteši, odnosno da nas smiri a ne da proslavlja svoju titulu sa drugarima. Naravno, kada smo se napokon smirili i shvatili da imamo svetskog šampiona u kući usledilo je slavlje. Zahvalni smo Zari i njenim mentorima na ovako velikom uspehu – rekao je Bojan za „Blic“.

Ove godine na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 67.000 takmičara iz celog sveta u različitim uzrasnim kategorijama a Zarina je bila najbrojnija sa čak 12.540 učenika.

Desetogodišnja šampionka učenica je IV razreda osnovne škole za strane jezike “ILS Provida Futuri” i odlikašica koja pohađa IV razred OŠ “Đura Jakšić”. Kaže da joj zbog privatnih časova engleskog škola ne trpi niti da ima bilo kakvih poteškoća i da joj ostaje dovoljno vremena za učenje, igru i druženje, a mi joj želimo još puno uspeha i medalja na ponos čitave Srbije.

Izvor: Blic

Iskra je čudo od deteta – nemirnog je duha, ali kada računa, ne trepće (VIDEO)

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link