Film Magazin Srbija

Snima se serija o Miloševiću i Miri Marković: Bjelogrlić odbio glavnu ulogu

Serija Porodica
Foto: Profimedia

Serija “Porodica” koja prati radnju tokom poslednja tri dana u porodici Slobodana Miloševića, pre nego što će on biti uhapšen i sproveden u Haški tribunal uskoro započinje snimanje.

Reditelj ove petodelne serije je Bojan Vuletić. Miru Marković, Miloševićevu suprugu igraće Mirjana Karanović, a kako portal Nova.rs saznaje Slobodana Miloševića je trebao da igra Dragan Bjelogrlić, ali do saradnje, na kraju ipak nije došlo.

Snimanje serije „Porodica” bi trebalo da počne 11. juna i da traje 37 dana. Iza ovog ambicioznog projekta stoji producentska kuća “Fajerflaj” (Firefly) u kojoj nisu bili spremni da detaljnije govore o seriji „Porodica“ niti da otkrivaju kasting pošto će, kako kažu, „uskoro sve biti poznato“.

Ni scenarista i reditelj Bojan Vuletić nije želeo da kaže nikakve detalje o seriji. Kako je poručio, „svi članovi ekipe imaju potpisane ugovore o neistupanju u javnosti tokom rada” na njoj.

Početak snimanja “Porodice” bio je najavljen za 2. april, ali je zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji morao da bude pomeren. U producentskoj kući “Fajerlaj” neposredno pre proglašenja vanrednog stanja završena su snimanja serija “Klan” Slobodana Skerlića i “Močvara” po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Terzića.

Reditelj Bojan Vuletić (43) radio je sa Mirjanom Karanović i na svom prethodnom ostvarenju, filmu “Rekvijem za gospođu J” (2017). U ovoj tragikomediji glumica je igrala glavnu junakinju, sredovečnu, očajnu ženu koja ne može da okonča ni život zbog birokratskih prepreka.

Film je premijerno prikazan u Panorami, pratećem programu Berlinskog festivala. Bio je to drugi dugometražni Vuletićev igrani film.

Pre toga snimio je “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” (2011), a bio je i scenarista na filmu “Ljubav i drugi zločini” (2008) reditelja Stefana Arsenijevića.

Izvor: Nova.rs/Miona Kovačević, Milojko Božović

Mirjana Karanović: Bukom protiv diktature je besmislica, mozgom protiv diktature je nešto drugo

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link