Film Magazin Srbija

Snima se serija o Miloševiću i Miri Marković: Bjelogrlić odbio glavnu ulogu

Serija „Porodica“ koja prati radnju tokom poslednja tri dana u porodici Slobodana Miloševića, pre nego što će on biti uhapšen i sproveden u Haški tribunal uskoro započinje snimanje.

Reditelj ove petodelne serije je Bojan Vuletić. Miru Marković, Miloševićevu suprugu igraće Mirjana Karanović, a kako portal Nova.rs saznaje Slobodana Miloševića je trebao da igra Dragan Bjelogrlić, ali do saradnje, na kraju ipak nije došlo.

Snimanje serije „Porodica” bi trebalo da počne 11. juna i da traje 37 dana. Iza ovog ambicioznog projekta stoji producentska kuća “Fajerflaj” (Firefly) u kojoj nisu bili spremni da detaljnije govore o seriji „Porodica“ niti da otkrivaju kasting pošto će, kako kažu, „uskoro sve biti poznato“.

Ni scenarista i reditelj Bojan Vuletić nije želeo da kaže nikakve detalje o seriji. Kako je poručio, „svi članovi ekipe imaju potpisane ugovore o neistupanju u javnosti tokom rada” na njoj.

Početak snimanja “Porodice” bio je najavljen za 2. april, ali je zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji morao da bude pomeren. U producentskoj kući “Fajerlaj” neposredno pre proglašenja vanrednog stanja završena su snimanja serija “Klan” Slobodana Skerlića i “Močvara” po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Terzića.

Reditelj Bojan Vuletić (43) radio je sa Mirjanom Karanović i na svom prethodnom ostvarenju, filmu “Rekvijem za gospođu J” (2017). U ovoj tragikomediji glumica je igrala glavnu junakinju, sredovečnu, očajnu ženu koja ne može da okonča ni život zbog birokratskih prepreka.

Film je premijerno prikazan u Panorami, pratećem programu Berlinskog festivala. Bio je to drugi dugometražni Vuletićev igrani film.

Pre toga snimio je “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” (2011), a bio je i scenarista na filmu “Ljubav i drugi zločini” (2008) reditelja Stefana Arsenijevića.

Izvor: Nova.rs/Miona Kovačević, Milojko Božović

Mirjana Karanović: Bukom protiv diktature je besmislica, mozgom protiv diktature je nešto drugo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link