Film Magazin Srbija

Mirjana Karanović: Bukom protiv diktature je besmislica, mozgom protiv diktature je nešto drugo

mirjana-karanovic

Inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front objavili su da su se, za svega nekoliko dana, akciji “Bukom protiv diktature” pridružili građani iz 30 gradova širom Srbije.

– Dobro je, Srbija odjekuje. Tih nekoliko minuta nismo u logoru. Ovo je jako dobar način da građani u vanrednom stanju i policijskom času iskažu protest protiv vlasti. Buka je zadivljujuća i ohrabrujuća –  rekli su za dnevni list Danas Goran Marković, Srbijanka Turajlić, Vesna Pešić… Ne i Mirjana Karanović.

Ona kaže da se kod Hrama Svetog Save ta buka ne čuje i da ne veruju u tu akciju.

– Ne verujem da se lupanjem u šerpe može bilo šta postići osim da oni koji lupaju misle da je to nešto važno, samo zato što je ta buka njima blizu, pa su zaglušeni njom i misle i da ostali to čuju isto kao i oni. Već sam to radila pre 22 godine. I evo nas ovde.

Bukom protiv diktature – mislim da je besmisleno. Mozgom protiv diktature, to bi bilo mnogo produktivnije. Ali podržavam svaku aktivnost koja pomaže da se ljudi bolje osećaju. Ja ne gledam vesti. Pročitam novine i to mi je dovoljno – rekla je Karanovićeva.

Izvor: Nedeljnik

Šerpe širom Srbije sve glasnije zvone, u 4. večeri borbe protiv diktature

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


357 Shares
357 Shares
Share via
Copy link