serbia-fashion-week
Lifestyle Novi Sad

Brojna iznenađenja obeležiće predstojeći Serbia Fashion Week

Pred nama je jedanaesto izdanje Serbia Fashion Weeka koje će se održati od 21. do 26. novembra. Kao i do sada, nacionalna Nedelja mode ponudiće nekoliko korisnih seminara i panel diskusija na kojima će govoriti uticajni profesionalci iz Srbije, ali i gosti iz sveta, dok će na revijama biti prikazane kolekcije za sezonu proleće/leto 2019.

Deo bogatog programa Serbia Fashion Week organizuje u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture 2021.

Na svećanom otvaranju koje je zakazano za 21. novembar u 18 časove u Galeriji Matice srpske predstaviće se akademska slikarka Ivanka Jeftović izložbom svoje kolekcije ,,Sećanje, tuga i lepota“ za koju je inspiraciju pronašla u srpskoj vojnoj uniform i opremi.

Ovom postavkom SFW daje svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Pored brojnih revija Serbia Fashion Week i ovoga puta pruža razne edukativne radionice, a održaće se i tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, gde će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

Na jedanaestom izdanju jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji i najvećoj modnoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, revijama u Master centru Novosadskog sajma publici će se predstaviti naši najbolji kreatori poput Marije Šabić, Suzane Perić, Bate Spasojevića, Boška Jakovljevića, Nataše Župac, Milice Tričković i mnogih drugih dizajnera, ali će svoje kolekcije prikazati i mladi autori kako iz naše zemlje, tako iz regiona i sveta.

Među učesnicima biće i osveženja – mladih kreatora koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fashion Week-u i koji će biti pravo iznenađenje za sve posetioce. Novu kolekciju prikazaće i srpskoj publici dobro poznati dizajner Emerik Fransoa, oficijelni član Federacije visoke mode Francuske i potpredsednik Serbia Fashion Weeka.

Prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovaće i priznati srpski modni kreator Igor Todorović.

Pored domaćih autora, svoje kolekcije predstaviće i gosti iz Rusije, Italije, Malte, Francuske, Slovenije, Crne Gore…

Cela manifestacija biće okončana svečanim uručenjem nagrada 26. novembra u velelepnom zdanju – dvorac Eđšeg.

Najveću nedelju mode u našoj zemlji i regionu upotpuniće brojne aktivnosti, izložbe, kao i muzički nastupi koje će doprineti da predstojeće izdanje Serbia Fashion Weeka posetiocima zauvek ostane u najlepšem sećanju.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš