Lifestyle Novi Sad

Brojna iznenađenja obeležiće predstojeći Serbia Fashion Week

Pred nama je jedanaesto izdanje Serbia Fashion Weeka koje će se održati od 21. do 26. novembra. Kao i do sada, nacionalna Nedelja mode ponudiće nekoliko korisnih seminara i panel diskusija na kojima će govoriti uticajni profesionalci iz Srbije, ali i gosti iz sveta, dok će na revijama biti prikazane kolekcije za sezonu proleće/leto 2019.

Deo bogatog programa Serbia Fashion Week organizuje u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture 2021.

Na svećanom otvaranju koje je zakazano za 21. novembar u 18 časove u Galeriji Matice srpske predstaviće se akademska slikarka Ivanka Jeftović izložbom svoje kolekcije ,,Sećanje, tuga i lepota“ za koju je inspiraciju pronašla u srpskoj vojnoj uniform i opremi.

Ovom postavkom SFW daje svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Pored brojnih revija Serbia Fashion Week i ovoga puta pruža razne edukativne radionice, a održaće se i tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, gde će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

Na jedanaestom izdanju jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji i najvećoj modnoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, revijama u Master centru Novosadskog sajma publici će se predstaviti naši najbolji kreatori poput Marije Šabić, Suzane Perić, Bate Spasojevića, Boška Jakovljevića, Nataše Župac, Milice Tričković i mnogih drugih dizajnera, ali će svoje kolekcije prikazati i mladi autori kako iz naše zemlje, tako iz regiona i sveta.

Među učesnicima biće i osveženja – mladih kreatora koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fashion Week-u i koji će biti pravo iznenađenje za sve posetioce. Novu kolekciju prikazaće i srpskoj publici dobro poznati dizajner Emerik Fransoa, oficijelni član Federacije visoke mode Francuske i potpredsednik Serbia Fashion Weeka.

Prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovaće i priznati srpski modni kreator Igor Todorović.

Pored domaćih autora, svoje kolekcije predstaviće i gosti iz Rusije, Italije, Malte, Francuske, Slovenije, Crne Gore…

Cela manifestacija biće okončana svečanim uručenjem nagrada 26. novembra u velelepnom zdanju – dvorac Eđšeg.

Najveću nedelju mode u našoj zemlji i regionu upotpuniće brojne aktivnosti, izložbe, kao i muzički nastupi koje će doprineti da predstojeće izdanje Serbia Fashion Weeka posetiocima zauvek ostane u najlepšem sećanju.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link