Magazin

Monika je manekenka sa Daunovim sindromom i nešto najlepše što ćete videti: Nebo je granica (VIDEO)

monika daunov sindrom
Printscreen/Instagram/monikamyers08

Monika Majes (14) iz Kanade nikada nije mogla ni da zamisli da će se pojaviti na modnoj pisti, a onda je postala jedna od prvih manekenki sa Daunovim sindromom koja je izašla na binu prestižne Nedelje mode u Njujorku.

Kako kaže, kada je izašla na pistu, osećala se hrabro i lepo.

– Moje prijateljice nisu mogle da veruju kada su me videle u prelepoj haljini, sa nadograđenim trepavicama i frizurom – rekla je Monika posle revije.

Njena majka Stefani ju je pratila na reviji i priznala da je briznula u plač kada je svoju ćerku ugledala na modnoj pisti.

– Nisam ni sanjala da to može da uradi, učinila me je tako ponosnom. Od malih nogu je volela sve što ima veze sa frizurom, šminkom i haljinama. Uvek smo slavili sve što radi i cenili je, a ona se nikad nije stidela kamera. Poslednjih godina pronašla je inspiraciju u modelima sa Daunovim sindromom i to ju je podstaklo da i sama počne da se bavi modelingom – ispričala je Monikina majka.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a revija na kojoj je bila model to i dokazuje, te joj mnogi predviđaju svetlu karijeru.

Monika je ovim dokazala da Daunov sindrom nije prepreka za ispunjenje snova i srećan život.

Takođe, Monika je i podsetnik svim roditeljima da veruju u svoju decu i da ih baš nikada ne ograničavaju, jer je i za njih samo nebo granica.

Izvor: Ona.rs

Una ima Daunov sindrom, roditelji je ostavili, brat misli da je mrtva, a onda se pojavila Silvana

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.9K Share
1.9K Share
Share via
Copy link