Magazin

Selidba firme – izazov i napor za boljim sutra

Pogledate savete za selidbu firme, koja definitivno može biti kompleksan problem usled svih propratnih izazova.

Sigurno da je malo onih koji se ama baš nikada u životu nisu selili. Već je ustaljena fraza da je selidba posle gubitka člana porodice jedan od stresnijih događaja koji se mogu dogoditi čoveku. Ipak, ovog puta se bavimo savetima za selidbu firme, koja može biti kompleksan problem usled svih propratnih izazova za potrebe rada i tokom selidbe, zatim zaštite potrebne opreme, kao i dosadne papirologije za ažuriranje podataka o lokaciji i sedištu firme.

Selidba firme vs preseljenje u novi dom

Preseljenje nije uvek povezano sa tužnim osećanjima, jer se tamo iza budžaka komplikacija, uvek krije neki novi, srećni početak. No, put do tog početka podrazumeva trnovitu stazu kojom treba proći vrlo proračunato, kako bi sreća zaista došla. I nije samo selidba koja podrazumeva mesto stanovanja, ona koja je stresna. Ima i onih, kada je potrebno preseliti čitavu firmu, a u jeku ste drugih brojnih poslova.

Ako vam se u isto vreme zgusne selidba firme i kućna selidba, onda je rešenje reiki. Joga. Zaista. Šalu na stranu, nije sve tako izgubljeno. Potrebno je samo dobro se pripremiti i osmisliti svaki korak.

A danas govorimo o seljenju firme. Mala je olakšica ukoliko živite u prestonici Srbije. U tom slučaju možete koristiti profesionalce za selidbe poput beogradselidbe.com koje će vam u mnogome olakšati dosadan proces. A pre nego što glavobolja počne, evo nekoliko hintova za nestrpljive.

 

Fizikalija je tek početak

Iako deluje kao najteži deo posla, tek nakon useljenja firme u novi objekat, vi se zapravo suočavate sa gomilom izazova. Fizički radnici, ili kolege iz firme, biće tu da obave one «grube radove» noseći kancelarijske stolove, nameštaj, opremu. Uvek povedite računa o tome da energija koja kruži tokom vaše interne mini radne akcije nikako ne opada.

Neka uvek bude ića i pića da se moral onih koji rade podigne. Razume se, potrudite se da to ne preraste u razularenu zabavu jer džaba bilo truda. Pozabavite se rasporedom stari po kancelarijama tek onda kada ste sigurni da ste i poslednji papir izneli iz prethodnog radnog prostora. Kada sve to završite, i ugnezdite se u novom domu, čeka vas ona dosadna administracija, o kojoj ćemo po koju reč sada progovoriti.

Selidba firmeRegistracija u APR-u

Agencija za privredne registre će vam promenu mesta boravišta tolerisati neko vreme. Ipak biste morali da povedete računa da će vam na dokumentima i dalje stajati stara adresa. Zadužite nekoga da se pozabavi time. Naime, postoje i one institucije koje svoj posao obavljaju valjano i bez velike drame. Jedna takva je i APR.

Stoga se ne libite da pokucate na vrata agencije i podnesete sve potrebne zahteve za promenu adrese firme. Još jedan dodatni bonus savet koji se tiče adrese. Promenite je i na Google-u. Google sve pamti.

Preusmeravanje pošte

Biće da je ovo jedan od dosadnijih poslova koji treba uraditi. Interesantno je da niko pa ni vi neće voleti da poštu dobija sa zakašnjenjem. Osim toga, ne želite da vas poštari koji obilaze grad da bi vas našli, dodatno zamrze. Klijenti koji vam šalju pošiljke takođe će biti nezadovoljni jer dokumentacija ne stiže na vreme.

U pošti takođe u nekoliko koraka možete preusmeriti svoje pošiljke. Ukoliko je u nadležnosti iste poštanske jedinice, to neće biti veliki problem. Ako je, pak, potrebno da se promeni centralna pošta, procedura će ići malo sporije, ali svakako ne presporo. Čim uhvatite vremena, pravac pošta i rešite problem.

Oprezno s komšilukom

Novajlije u odeljenju, zatvoru, fudbalskom klubu, vojsci, uvek su bili predmet radoznalosti i katkad zafrkavanja. Ne želite da ostavite loš utisak na svoje komšije. Počastite ih kolačima, sokom, bombonama. Bilo čime. Oni će primetiti vaš gest i vrlo brzo od bojažljivog i zazirućeg pogleda njihov pogled biće pogled komšije i prijatelja.

U životu vam nisu potrebni neprijatelji. Zbog toga, koliko god da vam je selidba pala teško, potrudite se da u novoj sredini nađete svoj mir. I verujte, znamo da ništa nije isto kao što je nekada bilo. Ali  u tome je valjda i bila poenta? Bolje je. Ili će bar biti.

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link