Koronavirus Magazin

Seka Sablić: Mladima treba pomoći da progledaju, kao da su izgubili razum

Legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić u razgovoru za portal Nova je komentarisala malu zainteresovanost srpske omladine za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Glumica je bila među prvim javnim ličnostima koja se vakcinisala u Srbiji i još jednom je iskoristila priliku da naglasi značaj imunizacije i apeluje na što više ljudi da urade isto.

“Vakcine su spasle čovečanstvo! Ne razumem da neko ima “dilemu”!? Među prvima sam stajala u redu bez poziva i presrećna sam se vakcinisala. Skoro mesec dana je prošlo od revakcinacije. Čuvam se i dalje, ali snimam. Šta se to dešava sa mladima? Gde im je zdrav razum? Pa ako i sumnjaju u vakcinu, treba da znaju da je ona jedini izlaz iz ove situacije!” Neko im teško soli pamet. Mnogo mi je žao. Zaista im treba pomoći da progledaju”, govori Seka Sablić za Nova.rs.

Ona je ranije, u razgovoru za naš portal, istakla da je bila zadovoljna organizacijom vakcinacije, te da nije imala nikakvih kontraindikacija nakon primanja vakcine.

“Veoma malo sam čekala, zaista sam zaprepašćena da sve to tako funkcioniše. Sve čestitke ljudima koji su ovo organizovali”, rekla je Seka tada.

“Sve lepo funkcioniše, sve je dobro, presrećna sam. A pritom imam jednu zamerku. Ja sam se prva javila, ja sam duboko godište, imam visoke godine, a nisam još dobila poziv. Ja sam došla u kolonu koja dolazi bez poziva. A prvo su obećavali da idu po godištima, ja sam to čekala, nije se pojavilo. Veoma sam srećna što sam sve ovo završila, ja verujem u vakcine, ne samo u ovu. Uzimala sam sve vakcine za grip, decu i unuke vakcinišem. Sad sam dobro i čekam revakcinaciju”, ispričala je glumica tada.

U Srbiji je prvu dozu vakcine primilo 2.593.838 građana, rečeno je juče (6. april) u Vladi Srbije. Dve doze vakcine primilo je 1.112.823 građana.

Imunizacija u Srbiji počela je 24. decembra – a građanima su na raspolaganju četiri vrste vakcina – Fajzer, ruska vakcina Sputnjik V, kineska Sinofarm vakcina i britanska AstraZeneka.

Dolazimo u opasnost… Ako dobijemo srpski soj, niko nam neće praviti vakcinu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

148 Shares
148 Shares
Share via
Copy link