Srbija Vesti

Mladi u Srbiji sve češće postaju plaćene ubice zbog malo para, droge ili kockarskih dugova

načelnik
Printscreen

Načelnik službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran gostovao je na javnom servisu gde je govorio o jučerašnjim policijskim akcijama u kojima su uhapšeni članovi dve kriminalne organizacije.

Akcije „Žiča“, „Paralela“ i „Ribnica“ sprovedene su u utorak 18. aprila na području Kraljeva i Kruševca i u njima je učestvovalo preko 600 policajaca, ispričao je načelnik Đuran.

– Lica koja su naslonjena na ove dve organizovane kriminalne grupe su privedena, kod njih je pronađena veća količina oružja, droge, municije. Oduzeto je tom prilikom i preko 30 luksuznih vozila, preko 30 luksuznih satova za koje verujem da ćemo utvrditi da potiču iz nekih krivičnih dela – objasnio je Đuran.

Analizom mnogih ubistava koja su se dogodila u prethodnom periodu došlo se do saznanja da je najviše počinilaca upravo iz Kraljeva.

– Ta ubistva su izvršena što na teritoriji Republike Srbije, što u regionu, tako da smo imali motiv i glavni cilj ove akcije da probamo sa njihovim suzbijanjem na što bolji način – rekao je Đuran.

Ipak, pored ovih formalnih podataka gledaoce RTS mnogo više je zabrinula priča o mladima u Srbiji, odnosno o načinima na koji ulaze u kriminalne krugove i postaju plaćene ubice.

– To su ljudi koji se vrbuju od strane visokorangiranih članova organizovanih kriminalnih grupa da izvrše ta najteža krivična dela za neka vrlo mala novčana sredstva ili ih zaduže za drogu, kockarski dug i onda su oni primorani da li da pruže logistiku ili da budu direktni izvršioci tih krivičnih dela – ispričao je načelnik Nemanja Đuran.

Mladi u Srbiji šmrču ketamin, za gram daju 2.500 dinara, koristi se za lečenje konja i goveda

Share via
Copy link