Moda

Sakupljajte stvari sa H&M i dajte im novi život

Brend H&M je 30. januara 2017. godine otpočeo još jednu nedelju reciklaže u kojoj vas poziva da donesete svu garderobu koju više ne nosite i ne želite, u bilo kakvom da je stanju, a ljudi iz kompanije H&M će joj procesom reciklaže udahnuti nov život. Velika akcija prikupljanja će trajati do 5. februara 2017. godine, a zauzvrat svakoga  ko donese u neku od poslovnica H&M kesu sa neželjenom garederobom čekaju dva vaučera sa popustom od 15%.

H&M je jedna od najvećih modnih kompanija i samim tim je svesna svog uticaja i društvene odgovornosti, tako da se od 2013. godine aktivno priključila prikupljanju starih odevnih komada koji kasnije dobiju novu svrhu i upotrebnu vrednost.

Zbog najnovije Concious kolekcije napravljena su dva nova dizajna, a modeli će biti napravljeni od recikliranog teksasa.

Za sada je postotak recikliranih materijala u odevnim komadima od 20% do 30%, kako se ne bi narušio kvalitet, ali se stalno radi na istraživanjima kako bi iskoristivost i upotrebljivost reciklirane tkanine bila veća.

Pogledajte video koji je specijalno napravljen za ovu kampanju pod nazivom Bring it on i spremite kese sa garderobom koja vam je višak.

Potražite još saveta za šoping

Čitajte Luftiku na Google vestima

Milica Popić

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ovo je sjajno. Inače, kupujem samo odeću koja se sastoji 100% (ili približno) od prirodnih materijala, kao što su pamuk i lan.

Share via
Copy link