Beograd Magazin

Sajsi MC, kuma Prajda: ‘Prajd nije samo šetnja, nadam se da će postati najnormalnija stvar’

sajsi
Foto: Vesna Lalić

Podizanjem zastava duginih boja ispred Palate Srbija, zvanično je počela manifestacija Evroprajd 2022, preneli su mediji. Panevropska manifestacija trajaće do nedelje, a tradicionalna šetnja zakazana je za subotu, 17. septembar.

Ovogodišnja kuma Prajda, istakli su organizatori, jeste umetnica koja je već 10 godina saveznica LGBT zajednice i koja je uvek, bez zadrške, bila uz njih: Ivana Rašić – Sajsi MC.

sajsi
Foto: Vesna Lalić

Ona je istakla da joj je čast biti kuma Evroprajda, iako se kao kuma te manifestacije oseća, kako je rekla, već poslednjih 15 godina.

– Zadnjih nedelja smo svedoci koliko je, kada se najavio Prajd, ta tema polarizovala društvo. Mislim da smo svi svesni sada više nego ikada koliko je potrebno da se Prajd održi i da se Prajd održava, naglasila je Rašićeva.

Ona je dodala da Prajd nije samo šetnja već i edukacija i da se nada da će se nadalje atmosfera linča smanjiti za sve buduće generacije.

Foto: Instagram Printscreen Sajsi MC

– Nadam se da će dolazak na Prajd postati jedna najnormalnija stvar, rekla je Sajsi MC i pozvala sve da se pridruže šetnji 17. septembra u 17 časova, kao i mnogim drugim kulturnim dešavanjima u okviru Nedelje ponosa.

Izvor: Story.rs

Preporuke za učesnike Evroprajda: Nemojte se držati za ruke i ljubiti na ulici

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

249 Shares
249 Shares
Share via
Copy link