Magazin

Nakon 2 propala braka i izgubljene kuće sama sagradila raj od 18 kvadrata gledajući tutorijale na Jutjubu

samohrana majka
Foto: Printskrin

Amerikanka Mišel Boil je morala mesečno da iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 evra i izdržava porodicu. Zbog visoke kirije a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi. Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu. Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je odlučila da uzme stvari u svoje ruke.

Rešila je da sama za sebe sagradi malu kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kućice. Uspela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mesečno trošila 1.173 evra na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata. Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 evra, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i WIFI.

stan
Foto: Printskrin

“Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala,” kaže Mišel.

Sav nameštaj u kućici je iz 40 ih ili 50 ih godina prošlog veka. Ova hrabra žena je dve godine skupljala nameštaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću.

Kada gledate ove fotografije i video, imate osećaj da je kuća veća od 18,5 kvadrata. Međutim, Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom.

Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san je postao njen posao sa većim primanjima nego što se ikad nadala!

Izvor: Buka

Maja je samohrana majka 11 dece koja za doručak pojedu 30 jaja: Ovo je život sa mnogo ljubavi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link