Magazin Srbija Svet

Ronilac Ivan Karadžić odlikovan za spasavanje 12 dečaka iz pećine u Tajlandu

Ivan Karadžić, ronilac srpskog porekla, koji je postao heroj akcije spasavanja dečaka, fudbalskog kluba i njihovog trenera, iz potopljene pećine Tam Luang u Tajlandu, odlikovan je visokim tajlandskim odlikovanjem.

Karadžić je odlikovan visokim tajlandskim odlikovanjem prenosi RTS.  Njega je tajlandski kralj odlikovao Viteškim krstom prvog reda.

Kao jedan od najboljih poznavalaca podvodnih pećina, uključio se u iscrpljujuću misiju koja je na sreću uspešno završena.

U objavi na FejsbukuKaradžić je rekao da je veoma ponosan na to odlikovanje i još jednom zahvalio svim volonterima, mornaričkim roniocima i spasiocima koji su učestvovali u akciji spasavanja dečaka iz pećine Tam Laung.

Međunarodni tim spasilaca izvukao je, posle trodnevne operacije spasavanja, početkom jula 2018. godine iz potopljene pećine na severu Tajlanda svih 12 dečaka i njihovog trenera, pošto su 17 dana pre toga ostali zarobljeni ispod zemlje, posle obilnih kiša koje su pogodile taj kraj.

5 mesta jezivih stradanja na kojima se turisti kupaju i uživaju

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link