Lifestyle Magazin

Ove 4 teme izbegavajte u razgovoru sa roditeljima, jako ćete ih povrediti

roditelji-retro

Postoje teme o kojima nam je neprijatno da razgovaramo sa roditeljima. Nekada je za to razlog stid, nekada potencijalna svađa, a nekada ih samo želimo zaštititi od sebe samih. Iako je poželjno da se o svemu razgovara otvoreno i bez predrasuda, ipak postoje saveti da nije baš sve preporučljivo.

Stil Kurir preneo je četiri teme o kojima je najbolje napraviti izuzetak savršenog i otvorenog odnosa.

Vaši stavovi o rođacima

Vaša majka ne mora da zna šta vi tačno mislite o njenoj sestri, a posebno nije preporučljivo prepričavati stav vašeg supružnika o bilo kom članu vaše porodice. Lako je naći manu svima, a posebno ljudima s kojima smo često u kontaktu jer smo u srodstvu. Stav o njima najbolje je da zadržite za sebe kako biste izbegli nepotrebni konflikt sa članovima porodice do kojih vam je stvarno stalo.

Vaši planovi u karijeri

Roditelji vole da znaju šta planirate da radite u svom profesionalnom životu, što je potpuno prirodno. Oni, međutim, neretko umeju da udele suvišne i neinformisane savete, koji njihovu decu ponekad dovode do ludila. Ako želite da sebe lišite nepotrebnog nerviranja, preporučujemo vam da ne detaljišete puno o svom poslu i planovima u karijeri kada razgovorate sa roditeljima.

Trošenje novca

Nikad, ali nikad, ne otkrivajte roditeljima pravu cenu predmeta koje ste kupili. U suprotnom ćete satima slušati o tome kako ste ih navodno preplatili i kako postoje drugi proizvodi, slični njima, koji su jednako kvalitetni, ali jeftiniji. Oni vas takođe mogu optužiti za neodgovorno trošenje, a to je nešto što svakako ne želite da čujete.

Konflikti u vezi/braku

Kada se posvađate sa svojim partnerom, a želite nekom odmah da se izjadate, bolje je da okrenete vašeg najboljeg prijatelja nego mamu ili tatu. Roditelje takve stvari ponekad mnogo više pogađaju nego vas i oni će brinuti o tome i nakon što ste vi već izgladili odnose sa dragim/om. Ako vam je baš potreban njihov savet, sačekajte neko vreme od svađe da biste i sami hladne glave razmotrili potencijalna rešenja problema, a ako nijedno ne pronađete, tek onda ih kontaktirajte.

Ja sam ta mama koja uči svoje dete da treba da vrati ako je neko prvi udari!

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link