Ljubimci Magazin

Iza pokojnog sina roditeljima ostao samo njegov pas, oni su slepi i treba im pomoć dobrih ljudi

sinisa-curcin-1-830x0
Foto: Privatna arhiva

Apel za sve one koji mogu da pomognu ovoj porodici i njihovom psu.

Još kao dete Siniša je želeo psa, ali njegovi roditelji Ana i Dragan nisu mogli to da mu omoguće. Kada je izrastao u mladića ispunio je sebi tu želju bez njihovog znanja. Nakon Sinišine smrti, pas Megi ostao je uz njegove roditelje u neizrecivoj tuzi.

Još kao dete Siniša je želeo psa, ali njegovi roditelji Ana i Dragan nisu mogli to da mu omoguće. Kada je izrastao u mladića ispunio je sebi tu želju bez njihovog znanja. Nakon Sinišine smrti, pas Megi ostao je uz njegove roditelje u neizrecivoj tuzi. Iako slepi, ispunjavaju sve obaveze oko nje, ali bolest koja je zadesila njihovog ljubimca naterala ih je da potraže pomoć od dobrih ljudi.

– Sin nam je umro u martu 2021. godine. Imao je, još kao mali, želju da ima psa, ali mi nismo mogli to da mu omogućimo. Kada je odrastao rekao je „ja ću ga kupiti“. Govorila sam mu „nemoj“, jer nije bio odgovoran. On je ipak otišao i kupio ga bez našeg znanja i sa njim je proveo poslednje četiri godine. Pored Megi imamo i papagaja tigricu koju sam od sina dobila za rođendan – priča majka Ana drhtavim glasom.

Kako su Ana i Dragan, Sinišini roditelji, osobe sa invaliditetom i već u godinama kada je teško ispratiti sve aktivnosti koje zahteva Megi, inače bul terijer, njima je neophodna pomoć.

– Megi je rasa bul terijer i ona je prilično energična, pa može i da nas sruši. Mi je volimo naravno, ali ne možemo da sprovodimo aktivnosti sa njom koje ona zahteva jer je išla na Dunav, plivala i sada je u mnogo čemu uskraćena. Ljudi nas često ne razumeju i ne mogu da shvate da ne mogu da se porede sa mnom jer ja sa njom nemam kontakt očima. Jedno je voleti, a drugo je ono šta ti možeš njoj da pružiš. Mi smo sa niskim prihodima, a ona zbog genetske bolesti, vezano za bubrege, zahteva posebnu negu – priča Ana.

Megi sada zahteva posebnu ishranu kao i lekove, a njihova primanja nisu dovoljna kako bi uspeli da pokriju troškove svega toga.

Ističe da su nakon smrti njihovog sina ostala puka obećanja njegovih prijatelja i drugova da će obilaziti Megi.

– Nikada niko do njegovih drugova i poznanika nije došao da je vidi, a znaju da smo mi slepi. Niko nije došao da pogleda da li ima neki problem. Bila su puna usta obećanja, ali niko nikada nije došao – priča Ana za Telegraf.rs.

Sinišina hrabrost bila je na ispitu čak tri puta kada je spasao tri ljudska života.

– Megi je jednog dana, dok je Siniša sedeo sa prijateljima, dotrčala je i vukla ga za rukav ka vodi gde se davilo jedno dete. Tako su spasili mlad život – priča Ana i dodaje da se u sličnoj situaciji našao još dva puta kada je hitro i hrabro odregovao.

Mali Novosađanin Lav Teodorović boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebna mu je naša pomoć

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link