Film Magazin

Poruka Roberta Beninjija voljenoj supruzi je dokaz da život zaista jeste lep

roberto beninji i supruga

Na ovogodišnjem festivalu u Veneciji, italijanski glumac Roberto Beninji je dobio Zlatnog lava za životno delo, a tokom dodele nagrada se zahvalio i uputio sa podijuma sledeće reči svojoj ženi:

„U ovom trenutku želim posvetiti moje misli Nikoleti Braski, koja je ovde u dvorani.

Sve radimo zajedno već 40 godina. Ja znam samo za jedan način merenja vremena: s tobom ili bez tebe. Podelićemo ovog krilatog lava, ja uzimam rep, da ti pokažem svoju radost mašući repom, a ti uzmi ostalo. Prvenstveno krila, krila su tvoja, jer ako sam u svom radu ponekad leteo, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, tvojoj lepoti, tvojoj ženstvenosti, činjenici da si žena.

Biti žena je misterija koji mi muškarci ne razumemo. Gručo Marks je bio u pravu kada je rekao „muškarci su žene koje nisu uspele to da budu“. I to je istina.

Nisam uspeo da budem poput tebe, Nikoleta.

Ako sam u mom životu napravio nešto lepo ili dobro, to je uvek bilo kroz tvoje svetlo. Naša je ljubav bila na prvi pogled, zapravo na večni pogled.“

U filmu ‘Ti me pokrećeš’ koji je sam režirao i u kom igra glavnu ulogu Roberto Beninji, partnerka mu prvi put postaje Nikoleta Braski. Tokom snimanja prvog filma razmenjivali su knjige. A onda je nakon filma Roberto izmsilio da mu fali neka knjiga, za koju je čuo da je ona ima, samo da bi se ponovo video sa njom. Nakon toga su postali nerazdvojni, zajedno su išli u bioskop i pozorište skoro svaki dan.

Ubrzo se par venčao, i nakon toga je glumila u gotovo svim njegovim filmovima. Ova zajednička ljubav prema filmu i jedno prema drugom donela je mnogo dobrih filmova kao što su: Monstrum, Tigar u snegu i Život je lep. I kad je njegova supruga doživela saobraćajnu nesreću Roberto je stalno bio uz nju, te je uz njegovu podršku prebrodila i to.

I može se reći da je njihov život zaista lep život dvoje umentika.

Izvor: Facebook/Radioaktivni komarac

Ne, Kijanu Rivs nije prso, samo nas je podsetio kako izgleda prava ljubav

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

455 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
455 Shares
Copy link