Srbija Vesti

Kad kritikuješ Rio Tinto ugase uličnu rasvetu, zapale ti auto, pa te vode na poligraf

auto zapaljen
Foto: Kolaž, FB

Predsedniku udruženja “Oslobodimo Loznicu – GG Antonije Bogićević” Čedomiru Vranjkoviću pre nekoliko dana zapaljen je automobil ispred njegove kuće u Loznici, a on sumnja da je to odmazda zbog njegovih otvorenih kritika na račun najavljenog otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra, projekta koji planira Rio Tinto.

Vranjković godinama ukazuje na sumnjive radnje lokalnih vlasti, a sada kada je javno kritikovao ovaj projekat ostao je i bez automobila.

– Sve se dogodilo preksinoć. Bio sam budan do 1.30 iza ponoći, a čim me je uhvatio prvi san, odjeknula je snažna eksplozija koja me je probudila. Izašao sam i video sam da mi gori automobil. Pošto su komšije pozvale vatrogasce na lice mesta je stigla i policija – ispričao je Čedomir novinarima portala Nova.rs.

On je preko društvenih mreža pisao da lokalno življe neće imati nikakve benefiti od otvaranja rudnika, a kako kaže, godinama ga maltretiraju lokalni funkcioneri i moćnici, koji vladaju već dvadeset godina, a sve zbog suprotnih političkih stavova.

– Oni nisu iz Srpske napredne stranke, ali imaju mnogo kapitala. Pa sve i da ste Vučićev simpatizer, ukoliko se u krugu njihovog interesovanja našao, recimo, vaš lokal, ni to vam neće pomoći jer oni ne prezaju ni od čega. Meni je čak gradonačelnik Loznice, koji je na toj poziciji 17 godina, direktno rekao da bi mi najbolje bilo da se odselim iz grada. Maltretiraju me na svakom koraku, kažnjavaju, a prvi sam osumnjičeni za sve što se dogodi u gradu – kazao je Vranjković.

Ono zbog čega je njegova sumnja izraženija da je u pitanju odmazda zbog iskazanih javnih kritika, odnosi  se na činjenicu da je samo te večeri kada mu je automobil zapaljen ulično osvetljenje bilo isključeno. Čedomir je po zanimanju stolar, a automobil koji vredi između 700 i 800 evra vredniji je od procenjene štete jer ga koristi za posao kojim se bavi.

On je nekadašnji odbornik u lokalnoj skupštini, a aktivno učestvuje u političkim i društvenim pitanjima u svom kraju. Zbog toga veruje da nekom smeta i da ga treba ućutkati.

– Bio sam odbornik i takozvana sam opozicija. Zbog onoga što pišem na društvenim mrežama non stop imam probleme. Imam udruženje građana i kroz to udruženje sam izlazio na poslednje izbore i trebalo bi da budem odbornik. Aktivan sam što se politike tiče, a važim za one koji su hrabri i ne stidim se da kažem šta je problem. Zbog toga me zovu noću, presreću mi suprugu, pričaju svašta o nama – rekao je Vranjković.

Nakon što je policija izvršila uviđaj, Čedomiru je ponuđen poligraf. On kaže da nema šta da krije, da je predlog prihvatio iako ne zna zašto je uopšte predložen. Policija očigledno ima drugačije indicije.

– Radi se o tome da oni sumnjaju da sam ja sam sebi zapalio automobil. Ne znam zašto bi to neko pomislio kada ja od tog auta zarađujem, a nisam finansijski situiran pa da mogu da kupim novi, već ću morati da pozajmim novac. Ne znam kako to može da mi ide u prilog – objasnio je Čedomir Vranjković.

Predsedniku vojnog sindikata zapaljena kuća u Surčinu: Evo na šta je upozoravao javnost

Reklama

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ljudska bića bi stala uz komšiju, sugrađanina, čoveka. Lozničani, sramite se, nemate obraza!!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
237 Shares
237 Shares
Share via
Copy link