Svet Vesti

Ribar neplivač proveo 11 dana na okeanu bez hrane i vode, život mu spasao zamrzivač (VIDEO)

ribar
Printskrin: Youtube/Câmera Record

Brazilac Romualdo Rodrigez (44), plovio je pored obale francuske Gvajane u svom drvenom čamcu, kada je doživeo nezgodu i njegov čamac se prevrnuo.

Završio je u vodi, a celu priču je zakomplikovala činjenica što je on neplivač.

Međutim, ovaj čovek je imao veliku sreću, te je pomoću samo jedne stvari preživeo 11 dana na otvorenom okeanu bez hrane i vode. To je uspeo tako što se popeo na prevrnuti zamrzivač.

Nakon toga ga je kod obale Surinama primetila posada drugog broda koja ga je izvukla iz vode.

Rodrigez je mislio da će ga napasti ajkule, jer na otvorenom moru ima “mnogo radoznalih riba”. Otkrio je i kako je izgledao trenutak kada je spasen:

– Čuo sam buku i ugledao čamac, ali posada nije znala da sam tu, mislili su da nema nikoga. Gubio sam vid, ali sam uspeo da podignem ruke i zatražim pomoć. Ovaj zamrzivač je moj Bog, moje čudo – rekao je Rodrigez.

Brazilski mediji preneli su da je ribar spasen na oko 450 kilometara udaljenosti od mesta gde mu je potonuo čamac, a podeljeni su i dramatični snimci njegovog spasavanja 11. avgusta.

Kada se čamac vratio na obalu, Romualdo je uhapšen jer nije imao odgovarajuće putne isprave i proveo je 16 dana u zatvoru, piše Metro.

Izvor: Metro

Preživeo 133 dana na otvorenom moru, pio ptičiju krv i plivao da ne bi atrofirao

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link