Srbija Vesti

Srbija nestaje i odlazi u Beograd i Novi Sad, ali je bogatija za 400.000 stanova

popis novi sad
Foto: Ekološki front Novi Sad

Prema prvim rezultatima popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, u Republici Srbiji živi 6.690.887 stanovnika, objavljeno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Popis, koji je ove godine sproveden od 1. do 31. oktobra pokazao je da je u prethodnih 11 godina broj stanovnika u Srbiji smanjen za oko pola miliona. To je za 6,9 odsto manje stanovnika u odnosu na prethodni.

Poražavajuće, ali ne i iznenađujuće, napisali su iz Ekološkog fronta Novi Sad tim povodom na svojoj Fejsbuk stranici i dodali:

– Srbija ima manji broj stanovnika, ali zato ima povećanje u broju stanova, u kojima, po svemu sudeći, žive duhovi. Maltene na svakog umrlog/odseljenog dobili smo po jedan stan. Srbija je izgubila građane i građanke, ali je bogatija za oko 400 000 stanova.

– Pokazalo se i da Novi Sad nema pola miliona stanovnika, već 360 hiljada i koji kusur, pa je i ta licitacija u cilju opravdavanja nenormalne izgradnje, koja nam je stizala od Dušana Miladinovića i Miloša Vučevića, pala u vodu.
Novi Sad jeste porastao, što smo i znali, ali ne za toliko koliko se priča. Varoš smo i dalje. Ali smo bogati, imamo čak 50 hiljada stanova više u odnosu na broj domaćinstava.

– O svemu ovome smo govorili na sednici GUP-a, a odstupanja u odnosu na popis su minimalna.

– Sa nestrpljenjem čekamo i druge parametre, ukoliko ne bude intervencije sa vrha da se rezultati ipak malo zamagle – jer ovo jeste posledica, između ostalog, i politike koja nas vodi direktno u koloniju, siromaštvo i dužničko ropstvo.

– Sve u svemu, nestajemo i topimo se, naša deca biće, ako se tendencija nastavi, poslednji mohikanci. Zatvoriće poglavlje ovog naroda, ni prvog ni poslednjeg koji je nestao. Jedan vek za nas kao pojedince je velika cifra, ali za istoriju čovečanstva kap u moru.

– Situacija u Vojvodini, katastrofalna. 200 000 ljudi smo izgubili od 2011. Stanovi se zidaju najmanje baš u Vojvodini, opštine se sistematski uništavaju, zaključuju na stranici Ekološkog fronta Novi Sad.

Na Klisi žive Eskimi, popisivači u Novom Sadu pronašli pripadnike arktičkog naroda

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
62 Shares
Share via
Copy link