Godišnji horoskop Horoskop

Retrogradni Merkur 2024. nas očekuje u Lavu i Devici i imaće moćan uticaj na sve Zodijake

beautiful-fashionable-young-suspicious-european-female-cashmere-pullover-holding-hand-her-chin-staring-with-suspicion-mistrust-screwing-up-eyes-human-facial-expressions
Foto: karlyukav / Freepik

Tokom 2024. godine očekuje nas retrogradni Merkur u Devici i Lavu koji će imati snažan uticaj na sve znakove Zodijaka.

Sklonost Device, kao zemljanog znak, da iskazuje težnju ka poboljšanju i popravljanju svega što krene naopako u našim životima biće osetna i najviše izražena u periodu od 4. do 14. avgusta 2024. godine, odnosno pre nego što Merkur uđe u Lava.

Retrogradni Merkur u Lavu će imati kreativniji pristup, budući da će biti pod uticajem Sunca i stvarati samo pozitivne aspekte sa drugim planetama.

Ovan

Prvi deo perioda retrogradnog Merkura biće posvećen introspekciji i rekapitulaciji celokupnog životnog ciklusa i profesionalnog rada.

Trebalo bi povedete računa o zdravlju i blagovremeno posetite lekare. Ukoliko osećate da režim ishrane ne prija vašem organizmu, nemojte čekati da napravite radikalne izmene.

Računajte da će drugi deo ovog retrogradnog perioda biti nešto mirniji, ali i da postoji velika mogućnost da se bivši partneri pojave neočekivano na vašem horizontu.

Bik

Početak retrogradnog perioda biće veoma povoljan jer će se odvijati u sektoru kreativnosti.

Uživajte u stvaralaštvu, inspirišite se i tražite nove ideje koje će doneti uspeh i priznanje.

Možete se uskoro suočiti sa nekim vrlo bitnim porodičnim pitanjima, a važno je da izbegavate sukobe i ne upuštate se u konflikte.

Blizanci

Blizance očekuju korenite promene. Ovi retrogradni periodi će zaista izmeniti vaš život i očekuju vas neke vrlo važne odluke i pregovori.

Tragajte za kompromisom jer ćete možda doći u situaciju da promenite mišljenje kako bi se sve strane složile.

Obavezno provodite više vremena sa porodicom.

Rak

Za Rakove stiže suočavanje sa svim klasičnim neuspesima i teškoćama koje donosi retrogradni Merkur.

Proverite svoj mejl, poruke na telefonu i društvenim mrežama kako ne biste propustili važne informacije koje bi vam mogle promeniti budućnost.

Verovatno ćete morati iznova razmotriti svoj budžet i troškove. Izbegavajte donošenje naglih i drastičnijih finansijskih poteza.

Lav

Potpuno ćete se posvetiti i okrenuti sopstvenoj karijeri, mislima i konceptima koji donose novčanu zaradu i na koji način održati i uvećati postojeće resurse.

Lavovi, očekujte neočekivane troškove koji će zahtevati radikalne odluke.

Takođe, s obzirom da se drugi deo retrogradnog perioda odvija u vašem znaku i da će biti znatno intenzivniji, budite strpljivi i pristupajte rešavanju problema uravnoteženo i mirne glave.

Devica

Device su spremne za transformaciju. Tokom retrogradnog perioda dolazi momenat kada će shvatiti kako nešto važno u životu mora da se promeni.

Međutim, ne donosite nagle odluke. Iskoristite energiju za duboko i temeljno promišljanje.

Slušajte svoju intuiciju i tražite odgovore u sebi.

Vaga

Vage će se tokom retrogradnog perioda osećaćati pomalo umorno i asocijalno.

Trebate odmor od posla da biste napunili baterije i ukoliko možete da priuštite odmor kako biste se oporavili od radnog opterećenja nemojte mnogo razmišljati.

Tokom retrogradnog perioda možete shvatiti kako ste se zapravo mnogo promenili u poslednjih nekoliko meseci. Takođe, ukoliko ste uvideli i osetili da ste prerasli neke situacije i odnose, vreme je da im kažete zbogom.

Škorpion

Retrogradni period će vam uticati na karijeru. Želećete da promenite posao ili preduzmete rizik i započnete sopstveni biznis.

Ova energija će biti posebno aktivna tokom drugog dela retrogradnog perioda.

Merkur će vas inspirisati da se zapitate: da li je moj posao u skladu sa mojim pravim pozivom?

Strelac

Retrogradni Merkur će uticati na razvoj filozofskih tema u vašem životu.

Pojedine situacije vas mogu naterati da u pitanje dovedete čitav svoj rad i gotovo celokupnu karijeru, pa dobro obratite pažnju na posao, samosvest i samopouzdanje.

Razmislite o tome da sebi pomognete jednim putovanjem, jer on može biti odličan način da se rešite ove egzistencijalne krize. Savet je da odmor planirate krajem leta.

Jarac

Jarčevi možda misle i veruju da svi ovi retrogradni periodi ne utiču na njih.

Analizom situacije, primetićete da se nešto u vašem verovanju dramatično promenilo.

To će postati očigledno kroz komunikaciju sa partnerom ili članovima porodice. Bez sumnje vas čekaju ozbiljni razgovori koji su i neophodni za vaš napredak i približavanje važnom cilju kao rezultatu.

Vodolija

Retrogradni Merkur kod Vodolija aktivira sedmu i osmu kuću utičući na odnose, pa se i vi spremite za ozbiljne razgovore sa najbližima.

Takođe, i poslovni odnosi će biti testirani posebno tokom drugog dela retrogradnog perioda.

Ribe

Kod Riba će prva faza retrogradnog perioda biti rezervisana za preispitivanja i crtanje novih granica u odnosima.

Drugi deo biće praktičniji, ali velika je šansa da će projekti na poslu takođe morati na proveru, a neki od njih i ponovo da započnu.

Svi ovi naizgled nepotrebni napori, omogućiće poboljšanje vaših veština.

Saznajte skrivene i mračne osobine svakog znaka Zodijaka i pazite s kime ulazite u frku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link