Novi Sad Top 10

Restoran Stražilovo – šupa i klozet na Fruškoj gori

U centru izletišta Stražilovo, na Fruškoj gori, smešten je i restoran Stražilovo, nekadašnji Brankov Čardak. Ovaj restoran je renoviran, godinama je radio samo sezonski, ali sada radi tokom cele godine.

Restoran Stražilovo oduševiće vas i pre nego što uđete u njega. Sam prilaz, šuma, mali potok, drveni mostići i spomenik Branku Radičeviću vodiće vas do ulaza. Prvo što ćete videti jeste mali deo kuhinje na otvorenom, odnosno roštilj na ćumuru. Tu vas čeka prvo iznenađenje. Restoran Stražilovo je zapravo baraka, možda preciznije – šupa na Fruškoj gori. Poseban oprez morate imati prilikom boravka na terasi, koja leži na trulim, nekoliko decenija starim daskama. Ipak, menadžment smatra da je restoran Stražilovo prava mediteranska oaza u fruškogorskoj šumi.

restoran-strazilovo-ambijent
Odoleva zubu vremena: Restoran Stražilovo

– Ovde možete popiti sveže ceđene sokove, ili uživati u domaćem soku od zove sa mentom i limetom. Što se hrane tiče, tu su jela sa roštilja, na razne načine. U pripremi svih naših jela koristimo origano i druge mediteranske začine, i tako nastaje zanimljiva kombinacija mediterana i domaće, etno kuhinje. Uskoro planiramo i da proširimo naš jelovnik i da uvedemo divljač na redovan meni. Ona će se spremati u specijalnom freš kukeru, kako bi zadržala sva svoja svojstva, a pri tome bila mekana i ukusna – kaže menadžer.

Međutim, u stvarnosti je malo drugačije 🙂

restoran-strazilovo-hrana
Mediteranska kuhinja: Restoran Stražilovo

– Namirnice za restoran uvek su sveže i posebno odabrane – nastavlja menadžer po svom. – Sir stiže iz okoline Subotice, a pršuta iz Kovilja. Povrće je često prvo probareno, a zatim grilovano na roštilju. Za svaku vrstu mesa postoji određeni način pripreme, pa se tako rolovana piletina sa španaćem prvo kuva na 57 stepeni sat vremena, a zatim peče na roštilju. Rezultat je odličan ukus, koji upotpunjuju začini, prilozi i sveža salata.

Kad završite sa jelom, čeka vas drugo iznenađenje, još jedna draž ovog mesta. Restoran nema toalet u okviru objekta, nego javni klozet stotinak metara dalje u šumi 🙁

restoran-strazilovo-fruska-gora
Pogled iz klozeta: Restoran Stražilovo

Ovo porodično mesto, tokom vikenda privlači veliki broj gostiju iz cele Srbije, ali i iz regiona. Restoran se nalazi na 2,5 kilometra od centra Sremskih Karlovaca i 15 km od centra Novog Sada. Smešten je u Nacionalnom parku Fruška gora, te se prolaz automobilima dodatno naplaćuje.

Saznajte gde su najlepši salaši kod Novog Sada

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Prosle zime smo bili tamo na rucku. Hrana je jako losa, enterijer uzasan, kupatilo nismo ni trazili, na srecu.

  • Uzasan smradneke kanalizacije se siri objektom nered isod objekta koji je na trulim stubovima , toalet je nepoznata strana rec ima neki javni klozet u koji ni najhrabriji ne smeju da privire sve deluje zapusteno i oronulo ovo mesto treba zaobici u sirokom luku ukoliko ne zelite da spoznate „drazi“ stomacnih tegoba

  • Ne znam odakle bih pocela, toalet je strah i uzas, nema struje a wc solja je puna go*ana, o pranju ruka nema ni govora, sto dalje implicira pitanje kako radnici koji spremaju hranu odrzavaju higijenu… Na svu srecu nismo jeli, narucili smo dve nes kafe, jer nemaju aparat za espreso, i dobili vodu sa naznakama kafe, posle prvog gutljaja smo odustali od kafe…kisela voda je odlicna 😀 U svakom slucaju, tamo vise necemo svracati!

OGLAS

PARTNERI SAJTA


921 Shares
921 Shares
Share via
Copy link