Novi Sad

Konačno rekonstrukcija biciklističkih i pešačkih staza na Futoškom putu, radovi od avgusta

futoska-ulica-novi-sad

Jedna od najproblematičnijih, a istovremeno i najfrekventnijih, biciklističkih staza u gradu konačno će biti sređena, a prema obećanju nadležnih radovi na rekonstrukciji u Futoškoj ulici počinju u avgustu.

U prvoj fazi, radiće se obostrana rekonstrukcija deonice od Hajduk Veljkove do Bulevara patrijarha Pavla u dužini od 3,5 kilometara.

Prema pisanju portala 021.rs, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila je posao u ovoj fazi „Put investu“ i „AB & CO“, a platani će biti sačuvani.

U upravi naglašavaju da su stručnjaci, Gradsko zelenilo i projektantske kuće, uz konsultacije sa Savetom za zaštitu zelenila Grada Novog Sada, utvrdili rešenje za problem stabala čije korenje je oštetilo staze. Neka „problematična“ stabla, neće biti posečena, ali će biti orezana.

„Na nekim deonicama biciklistička staza se udaljava od korenovog sistema, čime se otvaraju nove zelene površine na kojima će se izvršiti sadnja različitih grupa zelenila, a tamo gde nije moguće ovakvo rešenje krošnje će biti orezane, a proporcionalno tome i korenov sistem“ navode u Upravi.

Po završetku rekonstrukcije ove deonice, planiraju se radovi na deonici dugoj nešto više od dva kilometra od Bulevara oslobođenja do Hajduk Veljkove ulice.

Novi Sad, grad sa najviše biciklista u Srbiji, broj dvotočkaša tokom pandemije uvećan za 10.000

OGLAS

Share via
Copy link