Ljubimci Srbija

Niš dobija 4 aparata za reciklažu plastike koji izbacuju hranu za ulične životinje

reciklaza hrana za ulicne zivotinje
Foto: djole.dog

Mamamatiksi su aparati za reciklažu plastike koji u sebi sadrže i hranu za napuštene životinje. Četiri takva aparata dolaze u Srbiju i biće postavljeni na niške ulice, saznaje portal djole.dog.

Ovi aparati stižu iz Turske, a njihov cilj je edukacija građana. Osim što će tako pomoći rešavanju problema napuštenih životinja i nahraniti ih, shvatiće i nužnost recikliranja.

Recikliranjem plastične flaše ovi aparati doziraju hranu za pse i mačke koje žive na ulici. U aparat se ubaci plastična boca i onda on izbaci određenu količinu hrane koja je dovoljno nisko da je životinje mogu dohvatiti.

Pokraj te činije sa hranom je i ona u kojoj se nalazi voda.

Za nabavku ova četiri aparata koja će biti postavljena u gradu Nišu pobrinule su se organizacije koje brinu o napuštenim životinjama.

U isto vreme, u Novom Sadu je još uvek zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih životinja na površinama javne namene.

E naš Novi Sade…

Valjda ćemo dočekati da neko bude spreman da umesto da povlađuje manjini i plaši se za političke poene, učini jedino ispravno, a to je da dozvoli da se živa bića hrane na dogovoren i uređen način. Do tada čitajte kako je to u nekim drugim mestima u Srbiji.

Novi Sad je i dalje jedini grad koji zabranjuje hranjenje, a ima CNR u Programu kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada.

Mislite o tome!

Izvor: djole.dog

Prvi grad u Srbiji čijim se ulicama kotrlja mobilna ambulanta za ulične kuce i mace

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link