Novi Sad Vesti

Novosađanka razmazala pseći izmet devojčici (13) po glavi i ne kaje se nimalo

pseća kaka
Foto: Ilustracija

Cela Srbija ostala je zatečena objavom u Fejsbuk grupi „Novosađanke“, gde je jedna korisnica objavila nesvakidašnju situaciju koja je 13. juna zadesila jednu devojčicu (13) u tom gradu. Kako je objasnila, dok je devojčica šetala psa, prišla joj je žena i pseći izmet koji ova nije pokupila, razmazala detetu po glavi.

– Gospođi koja je upravo 13-ogodišnjem detetu razmazala pseće go*no po glavi imam da poručim da ću da je nahranim istima samo da je vidim. Mogli ste lepo da je vratite i kažete da pokupi. Čak i da viknete na nju. A neće vas ni ta vaša kobasica od psa spasiti. E sad da li će ovo biti objavljeno ili ne, ovo je samo da „gospođa“ vidi da će da dobije užinu negde usput – napisala je ona.

Nakon ovih objava, u komentarima se oglasila i žena koja tvrdi da ja ona ta o kojoj bruji ceo Novi Sad. Ona je u komentaru napisala zašto je devojčicu namazala izmetom.

– E, pa, da se predstavim. Ja sam ta osoba koja je sada detetu, a danas-sutra i odrasloj osobi natrljala go*no na glavu. I nije bitno da li je dete ili žena od 50 godina, ako neko ima psa, kućnog ljubimca, osim obaveze šetanja, ima obavezu i da pokupi za svojim psom! Kada joj je pas uredno obavio s*anje ispod prozora, metar od mog psa, okrenula se i produžila je. Lepo sam je zamolila da pokupi go*ance za svojim psom, a ona se okrenula i pošla istim putem kojim je i došla. Da je rekla „izvini, zaboravila sam kesicu, nemam“, nikakav problem, pokupila bih ja, ali – pokupila sam go*ance od svog psa, pokupila sam njeno go*ance, došla do nje i go*no joj je završilo na glavi – napisala je ona.

Prema njenim rečima, to je uradila jer je bila izrevoltirana ponašanjem, a sudeći po tonu objave, uopšte se ne kaje.

A sad slobodno svi ospite paljbu po meni. Imam psa 4 godine i nije mi se desilo da za svojim psom nisam pokupila (izmet), nema veze da li je pljusak, sneg, trava do kolena, uvek je bilo pokupljeno – podvukla je ova revoltirana žena.


Kazne za ostavljanje izmeta

Ostavljanje izmeta iza kućnih ljubimaca, međutim, nije samo bahato, neodgovorno i štetno, već i podleže kazni od 10.000 dinara, prema članu 36. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

– Kazna za ovaj prekršaj je 10.000 dinara i izriče se prekršajnim nalogom, ali problem nastaje jer se kazna piše samo ukoliko se počinilac prekršaja zatekne na licu mesta. Zbog toga kazne za ovu vrstu prekršaja nisu tako česte, a one koje su napisane uglavnom se odnose na opštinu Stari grad, odnosno centar grada – naveli su pre određenog vremena iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

Izvor: Blic, MojNoviSad

Italija uvodi DNK test psećeg izmeta i žestoke novčane kazne za aljkave vlasnike

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
11 Shares
Share via
Copy link