Novi Sad Vesti

Ratari ipak u Beogradu pregovaraju s premijerkom, ali traktori ostaju ispred vlade Vojvodine

protest poljoprivrednika 2
Foto: Luftika

Poljoprivrednici su odlučili da u četvrtak odu na sastanak u Vladu Srbije, nakon što im je rečeno da premijerka ne može da dođe u Novi Sad. Sastanak je zakazan za 9 časova, a zatim će, kako je najavljeno, biti donete uredbe koje se odnose na zahteve ratara.

Mileta Slankamenac, jedan od poljoprivrednika koji vodi pregovore, ponovo je naglasio njihove zahteve, u vezi sa cenama goriva i suncokreta, kao i određenih uslova vezanih za kredite i druge stvari.

Kako je dodao, premija za mleko je „rešena“ i od sada će biti 15 dinara, a dalje će se insistirati na proglašenju elementarne nepogode.

Oni su prethodno najavili da će, ako premijerka ne dođe u četvrtak u Novi Sad, proširiti blokadu.

Ratari koji od utorka protestuju ispred Banovine u sredu ujutru su započeli blokade više saobraćajnica u centru. U međuvremenu, poljoprivrednicima u Novom Sadu su se priključili i traktoristi iz Zmajeva.U drugom krugu pregovora obećano im je ukidanje zabrane izvoza primarnih poljoprivrednih proizvoda. Međutim, kako navode, ostala obećanja o kojima se u utorak razgovaralo nisu ispunjena.

Ove privremene blokade bile su vid upozorenja vlastima kojima su dali rok do 9 časova jutros da reaguju na zahteve, odnosno da ratarima daju juče usmeno pruže obećanja napismeno.

Inače, poljoprivrednici su proveli noć ispred Banovine, gde se trenutno nalazi četrdesetak traktora. Tokom noći došlo je još nekoliko traktora iz više delova Vojvodine.

Tokom jučerašnjeg skupa najavili su da će ostati ispred Banovine do ispunjenja uslova, kojima je dodato i da se ponište sve prijave policije protiv poljoprivrednika koji su učestvovali u protestu.

Izvor: 021.rs, Nova

Ona da vozi traktor, on da otvara kapije! Jelena (27) iz Pirota nakon razvoda postala opasna poljoprivrednica

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

41 Shares
Share via
Copy link