Magazin

Ona da vozi traktor, on da otvara kapije! Jelena (27) iz Pirota nakon razvoda postala opasna poljoprivrednica

jelena iz pirota
Foto: Facebook / Jelena Zlatanov

Za Jelenu Zlatanov (27) iz Pirota kažu da je prava žena zmaj. Nakon što se razvela, uzela je život u svoje ruke, posvetila se dvogodišnjem sinu i roditeljskom gazdinstvu, piše Telegraf.

“Čisto da se zna ko vozi traktor, a ko otvara kapije” kaže nasmejana Jelena na šaljivom snimku, dok sedi za volanom velike mašine. Dok ona vozi, u pozadini se vidi muškarac koji, zaista, otvara kapije.

Foto: Facebook / Jelena Zlatanov

– Moji otac i majka imaju poljoprivredno gazdinstvo u predgrađu Pirota. Znala sam da im je teško, da jedva sastavljaju kraj s krajem i rešila sam da pomognem i njima i sebi. Tako sam posle razvoda postala poljoprivrednica – priča Jelena i dodaje da nije htela da radi prekovremeno kod privatnika za minimalac i da pritom nema vremena da se posveti sinu.

Prijalo joj je, kaže, da se skloni od ljudi “koji stalno nešto zapitkuju i pametuju i da se posveti životinjama sa kojima je sve lakše”. Radni dan joj počinje u sedam ujutru.

– Imamo sedam krava i oko pedeset ovaca. Ujutru ih napojim i nahranim, a fizički je najteže kad treba da se čisti. Dok natovariš i istovariš kolica, baš se namučiš, ali, ako mene pitate, opet je bolje nego rad sa ljudima – priča Jelena.

Foto: Facebook / Jelena Zlatanov

Njen otac više radi na polju, gde je zadužen za seno, pšenicu, kukuruz, a majka i ona brinu o životinjama. Ipak, ističe Jelena, država treba da povede više računa o poljoprivrednicima, jer i uz sav težak rad, novca bude tek toliko da se preživi.

– Đubrivo je poskupelo, sve je skuplje, a cena mleka recimo ostaje ista ili se povećava za dinar, dva. Jedan džak đubriva sada košta oko 3.000 dinara. Sklapamo kraj s krajem, ali meni je zbog deteta ovako bolje, jer ima mamu koja je tu i može da mu se posveti, što radom kod privatnika ne bih uspevala baš toliko – zaključuje ova Piroćanka.

Poljoprivreda će zato, kaže, ostati njen poziv i u budućnosti.

Izvor: Telegraf

Tamara (30) ima petoro dece, bavi se poljoprivredom, marketingom, bloguje i stiže baš sve

OGLAS

39 Shares
Share via
Copy link